coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBitcoin Yeni Haftaya Yükselişle Başladı! Yükselişin Nedeni Ne? İşte Son Durum!

Bitcoin Yeni Haftaya Yükselişle Başladı! Yükselişin Nedeni Ne? İşte Son Durum!

Lider kripto para birimi Bitcoin son 24 saatte kayda değer bir yükseliş gösterdi ve 70.000 dolara yaklaştı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Lider kripto para birimi Bitcoin son 24 saatte 69.000 doların üzerine çıkarak kayda değer bir yükseliş gösterdi ve altı haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Ayrıca, Ethereum (ETH), Solana (SOL) ve XRP de BTC’yi %3-5 arasında değişen artışla takip ederken BTC fiyatı 70.000 dolara yaklaştı.

Bu yükselişte eski ABD Başkanı Donald Trump‘ın, Cumartesi günü Nashville’de düzenlenen Bitcoin 2024 konferansında yaptığı konuşmada Bitcoin ve kripto paralara verdiği destek etkili oldu.

Bu noktada Bitcoin Konferansında Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Kasım ayında seçilmesi halinde “ABD’nin stratejik bir Bitcoin rezervi” oluşturacağına ve mevcut varlıklarını satmasını engelleyeceğine söz verdi.

Trump ayrıca halihazırsa görevde bulunan SEC Başkanı Gary Gensler’i görevden alacağını savundu.

Bu yükseliş çok sayıda short pozisyonun tasfiye dilmesine neden oldu. Coinglass verilerine göre son 24 saatte 82,8 milyon dolar kaldıraçlı işlem tasfiye oldu. Bunların 65,4 milyon doları short pozisyonlardan, 17,4 milyon doları ise long pozisyonlardan oluştu.

Son 24 saat içinde 28,608 yatırımcı likit olurken en büyük tek likidasyon emri OKX’te BTC/USD işlem çiftinde gerçekleşti. İşlemin değeri 2,42 milyon dolardı.

Kipto piyasası yapıcısı Keyrock yöneticisi Justin d’Anethan, piyasadaki yükselişte politika tarafından gelen olumlu açıklamaların etkili olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Kripto ile ilgili birçok politikacı ve ekonomik paydaştan gelen mevcut olumlu açıklama, yatırımcı duygusunu güçlendiriyor.

Nashville’deki Bitcoin konferansı, kriptonun önemi ve BTC’ye daha fazla tahsis potansiyeli hakkında konuşan saygın konuşmacıların yeri oldu. Bu noktada da elbette birçok yatırımcı bu sözlere inanmak ve ön saflarda yer almak istiyor.”

Presto’nun araştırma başkanı Peter Chung da hafta başında yaşanan yükselişte Bitcoin Konferansı’nda Trump’ın konuşmasının etkili olduğunu belirterek ABD seçimlerinin şu andan Kasım ayına kadar nasıl ilerleyeceğini takip etmenin “her zamankinden daha önemli” hale geldiğini söyledi.

“Trump konuşmasından sonra haberi sat gerçeğiyle satış yapanlar Trump konuşması sonreasında tasfiye edildi. Trump konuşmasından önce BTC fiyatı düşse de sonrasında tekrar yükseldi.

Sonuç olarak, kısa vadeli spekülatif pozisyonlar artık Bitcoin ile ilgili olarak ABD siyasetinde gerçekleşen değişikliklerin önemini anlayan uzun vadeli yatırımcılara devrediliyor.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları