coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerRipple (XRP) Yöneticileri, SEC'in Bugünkü Kararının Ardından Açıklama Yaptılar

Ripple (XRP) Yöneticileri, SEC’in Bugünkü Kararının Ardından Açıklama Yaptılar

XRP'nin arkasındaki şirket Ripple yöneticileri, SEC'in bugün verdiği sürpriz karara dair açıklamalarda bulundular.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Ripple yöneticileri, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC), kripto para borsası Binance’e karşı yaptığı suç duyurusunu değiştirme kararı nedeniyle sert bir şekilde eleştirdi.

SEC’in eylemlerinin kripto endüstrisinde yaygın bir kafa karışıklığına katkıda bulunduğunu savunuyorlar.

Salı günü SEC, Binance aleyhindeki şikâyeti “Üçüncü Taraf Kripto Varlık Menkul Kıymetleri” ile ilgili olarak değiştirmeyi planladığını açıkladı. Yakın tarihli bir mahkeme dosyasına göre, bu değişiklik özellikle SOL, ADA, FIL, ATOM, SAND, MANA, ALGO, AXS ve COTI gibi kripto paralarla ilgili.

Geçtiğimiz yıl SEC, çeşitli kripto firmalarına karşı birkaç dava başlattı. Bu davalar öncelikle SEC’in kayıtlı olması gerektiğine inandığı platformları hedef alıyor ve belirli kripto para birimlerinin menkul kıymet olarak sınıflandırılmasını içeriyor. Geçen yıl SEC, Binance Holdings ve eski CEO’su Changpeng Zhao’ya dava açtı. Davada Binance, müşterileri yanıltmak, ABD’li yatırımcıların Binance.com’a erişimini engelleyememek, sermayeyi Zhao’nun sahip olduğu yatırım fonlarına yanlış yönlendirmek ve kayıtsız bir borsa olarak faaliyet göstermekle suçlandı.

Benzer şekilde SEC de geçen yıl kripto borsası Coinbase’e karşı bir dava açmıştı. Bu davada SEC, Coinbase’in kayıtsız bir borsa, aracı ve takas kurumu olarak faaliyet gösterdiğini iddia etti. SEC, SOL, ADA, MATIC, FIL, SAND, AXS, CHZ, FLOW, ICP, NEAR, VGX, DASH ve NEXO’yu “kripto varlık menkul kıymetleri” olarak tanımladı.

İlgili Haber  Banka Yöneticisi, "Bitcoin'de Rahatlama Ne Zaman Olacak" ve "Ethereum ETF'ler Başarılı Olacak Mı" Sorularını Yanıtladı

Ripple’ın baş hukuk sorumlusu Stuart Alderoty, sosyal medya platformu X’te hayal kırıklığını dile getirerek, “Bir yargıç SEC’in Binance’deki 10 tokenin menkul kıymet olduğu iddiasına saçmalık sinyali verdiğinde, SEC ‘boş ver’ diyor. Ancak bu tokenler Coinbase davasında ortada kaldı. Bu şekilde düzenleme yapılmaz.”

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse da SEC’in Binance’e yönelik değiştirilmiş suç duyurusunu kınadı ve bunu “ikiyüzlülük” olarak nitelendirdi. X’te yayınlanan bir yazıda SEC Başkanı Gary Gensler’ı eleştirerek, “Başkan Gensler kuralların açık olduğunu ifade ediyor, ancak SEC bunları anlayamıyor ve gelişigüzel uygulayarak sektörde daha fazla kafa karışıklığına yol açıyor” dedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları