coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBitcoin'de Beklenen Dönüm Noktası Niteliğindeki Karar Geldi: İlk Kez Yaşanıyor

Bitcoin’de Beklenen Dönüm Noktası Niteliğindeki Karar Geldi: İlk Kez Yaşanıyor

Kripto para piyasası bugün, ABD'de Bitcoin için bir ilk anlamına gelen önemli gelişmeyi konuşuyor. İşte detaylar.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Morgan Stanley bugün yaptığı bir açıklamada, Wall Street için dönüm noktası niteliğindeki bir hareketle, yakında finansal danışmanlarının belirli müşterilere Bitcoin ETF’leri sunmasına izin vereceğini duyurdu.

CNBC tarafından elde edilen bilgilere göre bu, dijital varlık sınıfını bu şekilde kucaklayan büyük bir ABD bankasının ilk örneğini oluşturuyor.

Çarşamba gününden itibaren Morgan Stanley’in 15.000 finansal danışmanı, uygun müşterilerden iki özel Bitcoin ETF’sinde hisse satın almalarını talep etmeye başlayabilir: BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust ve Fidelity’nin Wise Origin Bitcoin Fonu.

Bu girişim, ana akım finansta Bitcoin’in artan kabulünü ortaya koyuyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Ocak ayında 11 spot Bitcoin ETF’sini onaylaması, önceki seçeneklerden daha erişilebilir, uygun maliyetli ve kolayca alınıp satılabilen bir yatırım aracını tanıtarak çok önemli bir an oldu.

Bitcoin’in önemli piyasa satışları, FTX kripto para borsasının çöküşü ve JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon ve Berkshire Hathaway CEO’su Warren Buffett gibi finansal devlerin eleştirileri gibi çalkantılı geçmişine rağmen Morgan Stanley, benzerlerinin tereddüt ettiği yerde öne çıkıyor. Goldman Sachs, JPMorgan, Bank of America ve Wells Fargo şu anda danışmanlarının BTC ETF’leri sunmasını kısıtlıyor ve yalnızca müşterilerin kendileri tarafından başlatılan işlemlere izin veriyor.

İlgili Haber  Analist Açıkladı! "Bitcoin ve Ethereum'da Yükseliş İçin Bu Seviyelerin Korunması Gerekiyor!"

Müşteri talebine ve gelişen piyasa koşullarına yanıt veren Morgan Stanley’nin kararı, temkinli ancak ilerici bir yaklaşım anlamına geliyor. Bankanın iç politikası, yalnızca net serveti en az 1.5 milyon dolar olan, yüksek risk toleransına sahip ve spekülatif yatırımlara eğilimli müşterilerin BTC ETF talebi için uygun olduğunu belirtiyor. Bu yatırımlar, emeklilik hesapları hariç olmak üzere vergilendirilebilir aracılık hesaplarıyla sınırlı olacak.

Morgan Stanley, riski azaltmak için müşterilerin kripto varlıklarını yakından izleyecek ve son derece değişken bu varlık sınıfına aşırı maruz kalmalarını önleyecek. Bu stratejinin bir parçası olarak banka, 2021’den beri mevcut olan Galaxy ve FS NYDIG özel fonlarını bu yılın başlarında aşamalı olarak kaldırdı. Şu anda, yalnızca BlackRock ve Fidelity’nin BTC ETF’leri talep edilen alımlar için onaylanmış durumda.

Konuya yakın kaynaklara göre, banka yeni onaylanan ETH ETF’lerinin gelişimini gözlemlerken, henüz bu ürünlere erişim sağlamayı taahhüt etmedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları