coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriEkonomiSektör Uzmanları Acil Çağrı Yaptı: "FED Hemen 75 Baz Puan Faiz İndirimine...

Sektör Uzmanları Acil Çağrı Yaptı: “FED Hemen 75 Baz Puan Faiz İndirimine Gitmeli”

Sektörden bazı uzmanlar, FED'in Eylül ayını bile beklemeden acilen faiz indirimi yapması gerektiğini iddia etti.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Küresel finans piyasalarının son iki işlem seansında keskin bir düşüş yaşamasıyla birlikte tüm gözler FED’e çevrildi. Geçtiğimiz hafta FED faiz oranlarını %5.25 ile %5.5 arasında sabit tutma kararı almıştı.

Sektör gözlemcileri Eylül ayındaki toplantıda 50 baz puanlık bir indirim öngörürken, son ekonomik veriler ve makroekonomik faktörler bazı uzmanların acil bir faiz indirimi çağrısında bulunmasına neden oldu.

Pennsylvania Üniversitesi Wharton İşletme Fakültesi’nde fahri finans profesörü ve WisdomTree’de baş ekonomist olan Jeremy Siegel, federal fon faizinde acil olarak 75 baz puanlık bir indirime gidilmesi ve ardından Eylül ayında 75 baz puanlık bir indirim daha yapılması çağrısında bulundu. Siegel CNBC’ye yaptığı açıklamada mevcut federal faiz oranının %3,5 ile %4 arasında olması gerektiğini söyledi.

Siegel, “Eğer yukarı çıkarken olduğu gibi aşağı inerken de yavaş olacaklarsa, ki bu arada 50 yıldır yapılan ilk politika hatasıydı, o zaman bu ekonomi için iyi bir zaman değil” dedi.

DeVere Group’tan Nigel Green de acil eylem ihtiyacını yineleyerek resesyondan kaçınmak için 25 baz puanlık bir indirimi savundu. Bir notta, “FED’in şimdi harekete geçmesi gerekiyor, yoksa sert bir inişin meşru ve geniş kapsamlı riskleri olabilir” dedi.

İlgili Haber  Son Dakika: Avrupa'nın En Büyük Dördüncü Hedge Fonu, Devasa Miktarda Bitcoin ETF Tuttuğunu Bildirdi

Buna karşılık Bitwise CIO’su Matt Hougan, acil bir faiz indiriminin olası olmadığını belirterek daha ölçülü bir yaklaşım önerdi. Hougan, “Powell oldukça ölçülü ve seçimlerle ilgili zamanlama da acil bir kesinti ihtimalini düşük kılıyor” dedi ve ekledi: “Ancak muhtemelen Eylül ayında 50 baz puan, yılsonuna kadar da 100 baz puanın üzerinde bir indirim göreceğiz. Son döngüde olduğu gibi yeni bir küresel likidite döngüsüne giriyoruz.”

Hougan, 12 Mart 2020’de Dow’un 2.400 puan düştüğü ve Bitcoin’in fiyatının yaklaşık %40 düştüğü piyasa çöküşünü hatırlattı. Bu çöküşün tarihi bir satın alma fırsatına dönüştüğünü ve merkez bankalarının müdahalesiyle Bitcoin’in bir sonraki yıl %1.000’den fazla yükseldiğini belirtti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları