coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinSPK, Kripto Para Borsalarına İlişkin İlk Listeyi Açıkladı: Listede Hangi Borsalar Var?

SPK, Kripto Para Borsalarına İlişkin İlk Listeyi Açıkladı: Listede Hangi Borsalar Var?

SPK 5 Ağustos tarihinde faaliyetlerini tasfiye edeceklerini beyan eden kuruluşlar ile faaliyetlerine devam edeceklerini beyan eden kuruşların geçici listesini yayınladı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bilindiği üzere Türkiye’de Temmuz ayının başında kamuoyunda “kripto para yasası” olarak bilinen 518 sayılı “Sermaye Piyasası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” 02.07.2024’te Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu kanun kapsamında Türkiye’de faaliyet gösteren veya gösterecek olan kripto para hizmet sağlayıcıları, Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) düzenleme ve denetimi yetkisi altına alındı.

İlgili Haber  SPK'nın Kripto Para Borsalarına Verdiği Süre Yarın Doluyor! İlk Başvuru Geldi!

Geçiş süreci ve kripto para borsalarına tanınan süre 2 Ağustos’ta sona ererken SPK 5 Ağustos tarihinde faaliyetlerini tasfiye edeceklerini beyan eden kuruluşlar ile faaliyetlerine devam edeceklerini beyan eden kuruşların geçici listesini yayınladı.

“Kuruluşların ‘Faaliyette Bulunanlar Listesinde’ yer alması, ilgili mevzuat uyarınca Kurulumuzca yetkilendirildikleri anlamına gelmemektedir. Kuruluşların ikincil mevzuatın yürürlüğe girmesini takiben Kurulumuza yetkilendirme için ayrıca başvuru yapması gerekecektir.”

SPK tarafından yayınlanan geçici listeye göre 47 kripto para şirketi faaliyetlerine devam edeceklerine dair başvuruda bulundu bulunurken sadece 3 kripto şirketi tasfiye başvurusu yaptı.

SPK açıklamasında, bilgi ve belgeleri eksik veya yetersiz olan şirketler ile incelemesi devam eden şirketlerin “Faaliyette Bulunanlar Listesi”ne dâhil edilmediğini de ekledi.

Tasfiye başvurusu yapan şirketlerin WooTR, Coinsate işletme adına sahip Coinsate Teknoloji AŞ ve Every Bit Counts isimli şirketler olduğu görüldü.

Faaliyette bulananlar listesinde Binance TR, OKX TR, ICRYPEX, BTCTurk, Bitfinex ve Bitci gibi kripto para platformlarının yer aldığı görüldü.

Global Binance (binance.com) Listede Neden Yok?

Birçok kullanıcı Global Binance’in listede olmadığına dikkat çekti.

Binance daha önce yaptığı açıklamada Global Binance’e (binance.com) değil Binance TR’ye (trbinance.com) lisans alacağını ifade etmişti. Ancak bu durum Global Binance’in yasaklanacağı ve erişim engeline uğrayacağı anlamına gelmiyor. Global Binance’e (binance.com) erişim kalmaya devam edecek ancak önümüzdeki aylarda Türkçe dil gibi destekler sonlandırılacak.

Binance TR (trbinance.com) ise lisans alarak hiçbir değişiklik olmadan eskisi gibi kullanılmaya devam edecek.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları