coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinABD Ekonomisi Resesyona Girerse Bitcoin'in Durumu Ne Olur? Grayscale Analisti Açıkladı

ABD Ekonomisi Resesyona Girerse Bitcoin’in Durumu Ne Olur? Grayscale Analisti Açıkladı

ABD ekonomisinde korkulan resesyonun gerçekleşmesi halinde Bitcoin ve kripto para piyasasının hali ne olur?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Dünyanın en büyük dijital varlık şirketi Grayscale, potansiyel bir ABD resesyonu bağlamında Bitcoin’in performansına ilişkin görüşlerini paylaştı. Analiz, Cuma günü açıklanan ve ekonomik görünümle ilgili endişeleri yeniden alevlendiren zayıf bir istihdam raporunun ardından geldi.

Grayscale’in Araştırma Müdürü Zach Pandl, durumun ayrıntılı bir dökümünü yaptı. İşsizlik oranı geçen yılki %3.4’lük konjonktürel düşük seviyeden %4.3’e yükseldi. Analiste göre, Sahm Kuralları uyarınca böyle bir artış genellikle sadece resesyon dönemlerinde gerçekleşir.

Pandl’a göre mali piyasalar ekonomik büyümede beklenen yavaşlamaya hızla tepki verdi. Özellikle konjonktürel sektörlerde hisse senedi fiyatları düştü ve tahvil getirileri geriledi. 10 yıllık ABD Hazine tahvillerinin getirisi %3.8’in altına düştü. Benzer şekilde, Bitcoin fiyatı Cuma günü geriledi ve Pazartesi günü düşüş eğilimini sürdürdü.

Bitcoin’in durgunluk dönemindeki gelecekteki davranışı büyük ölçüde hisse senetleri gibi daha riskli varlıklarla mı yoksa altın gibi potansiyel olarak daha istikrarlı olan değer saklama varlıklarıyla mı daha yakın bir ilişki içinde olacağına bağlı olacak. Grayscale’in son korelasyonlara ve 2020’deki COVID-19 resesyonu deneyimine dayanan mevcut değerlendirmesi, Bitcoin fiyatının bir ABD resesyonu durumunda muhtemelen düşeceğini gösteriyor.

İlgili Haber  Binance'te Listeli Altcoin Bugün Erken Saatlerde Büyük Bir Hack Saldırısına Uğramıştı: Olumlu Gelişme Var

Bununla birlikte Grayscale, token fiyatları için aşağı yönlü risklerin önceki döngüye kıyasla şimdi daha düşük olduğunu belirtiyor. Bu durum nispeten düşük altcoin değerlemelerine, kripto para piyasalarında sınırlı kredi ve kaldıraca ve spot Bitcoin ve Ethereum ETF’lerine yönelik kurumsal talebin devam etmesine bağlanıyor.

Grayscale, resesyonun bir risk oluşturduğunu kabul etmekle birlikte, ciddi bir gerileme için minimum tolerans olduğunu belirtiyor. Politika yapıcıların, ekonomik zayıflığın ilk belirtilerinde agresif parasal ve mali önlemlerle karşılık vermesi muhtemel.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları