coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriEkonomiEski New York FED Başkanından FED'e Çağrı: "Acilen 150-200 Baz Puan Faiz...

Eski New York FED Başkanından FED’e Çağrı: “Acilen 150-200 Baz Puan Faiz İndirimi Yapılmalı”

New York FED başkanlarından Bill Dudley, yaptığı açıklamasında FED'e acilen faiz indirimi çağrısında bulundu.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

New York FED’in eski başkanı (2009-2018) Bill Dudley, FED’e faiz oranlarını nötr bir ayara doğru yönlendirme çağrısında bulundu.

Bretton Woods Komitesi’ne de başkanlık eden ve 2019’dan bu yana UBS’de icrai görevi olmayan direktör olarak görev yapan Dudley, FED’in faiz oranlarını mevcut seviyelerinden 150-200 baz puan düşürmesi gerektiğini öne sürüyor.

Dudley kısa süre önce yaptığı bir yorumda, para politikasını ayarlamanın aciliyetine dikkat çekerek, fiyat ve ücret enflasyonu ılımlı seyrettikçe mevcut sıkı duruşun giderek daha kısıtlayıcı hale geldiğini belirtti. Dudley, “Ne kadar uzun süre beklenirse, hasar potansiyeli o kadar artar” uyarısında bulundu.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyeleri nötr faiz oranını %2.4 ile %3.8 arasında tahmin ederken, Dudley kendisini bu aralığın üst yarısında konumlandırıyor. Mevcut efektif federal fon oranının %5.3 olduğu göz önüne alındığında, Dudley önemli bir ayarlama yapılması gerektiğini vurguluyor. Dudley ayrıca, bir resesyon yaşanması halinde FED’in daha da destekleyici bir tutum benimsemesi gerekeceğini ve faiz oranlarını %3 veya altına indirebileceğini ifade etti.

Acil bir faiz indirimine ihtiyaç duyulmasına rağmen Dudley, FED’in genellikle ciddi ekonomik şoklara veya finansal istikrara yönelik tehditlere yanıt vermek için ayrılan düzenli politika oluşturma toplantıları dışında böyle bir hamlenin mümkün olmadığını kabul etti.

İlgili Haber  Binance'in Listelediği Son 30 Altcoinden Yalnızca Biri Fiyatında Yükseliş Yaşadı!

Şimdi dikkatler, Dudley’nin FED’in aradaki ekonomik verilere bağlı olarak faizleri 25 veya 50 baz puan indirebileceğini öne sürdüğü 17-18 Eylül’deki yaklaşan politika oluşturma toplantısına çevrildi. Bu toplantıdan sonra izlenecek yol belirsizliğini koruyor. Faiz oranlarını %4’ün altına çekebilecek bir dizi kademeli 25 baz puanlık indirim ya da ekonomik koşulların gerektirmesi halinde daha keskin bir iniş söz konusu olabilir.

“Para politikasının gidişatına ilişkin belirsizlik muhtemelen aylarca yüksek kalmaya devam edecek” diyen Dudley, piyasa katılımcılarına hem hisse senedi hem de tahvil piyasalarında artan oynaklığa hazırlıklı olmalarını istedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları