coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinIMF'den El Salvador'a Kritik Bitcoin Uyarısı Geldi!

IMF’den El Salvador’a Kritik Bitcoin Uyarısı Geldi!

Bitcoin ülkesi El Salvador'a IMF yetkililerinden BTC hakkında uyarılar da içeren bir rapor yayınlandı. İşte detaylar.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

El Salvador’un cesur Bitcoin deneyi henüz önemli riskler oluşturmadı, ancak Uluslararası Para Fonu (IMF) Orta Amerika ülkesinden daha fazla şeffaflık talep ediyor. Salı günü yayınlanan bir bildiride IMF, ülkenin kripto para politikasıyla ilgili potansiyel riskleri azaltmak için “daha fazla çabaya ihtiyaç olduğunu” açıkladılar.

2021 yılında IMF, El Salvador’u Bitcoin’i resmi para birimi haline getirmenin çeşitli makroekonomik, finansal ve yasal zorluklara yol açabileceği konusunda uyarmıştı. Bu uyarılara rağmen, Başkan Nayib Bukele Bitcoin gündemini kararlılıkla sürdürdü ve BTC’ye büyük yatırımlar yaptı. El Salvador’un halka açık cüzdan adresi, ülkenin şu anda 327 milyon dolar Bitcoin’e sahip olduğunu gösteriyor.

IMF Salı günü yaptığı açıklamada, “Bitcoin konusunda, risklerin birçoğu henüz gerçekleşmemiş olsa da, şeffaflığı arttırmak ve Bitcoin projesinden kaynaklanan potansiyel mali ve finansal istikrar risklerini azaltmak için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiği konusunda ortak bir kabul var” dedi.

Bitcoin’in 2021 yılında El Salvador’da resmi para birimi haline gelmesinden bu yana, Başkan Bukele BTC satın almaya devam etti. Bu yılın başlarında hükümet, bu Bitcoin alımlarının önemli bir kısmını içerdiği bildirilen yeni bir cüzdanı tanıttı. Bununla birlikte, yetkililer gazetecilere ayrıntılar konusunda suskun kaldıkları için hükümetin yatırımının tam boyutu belirsizliğini koruyor.

İlgili Haber  Ripple-SEC Davasında Kararın Açıklanmasının Ardından Piyasa Hareketlendi! İşte Son Veriler ve Güncellemeler!

Bitcoin’in benimsenmesinin bir parçası olarak El Salvador, işletmelerin bunu yapabilecek kapasiteye sahip olmaları halinde BTC kabul etmelerini gerektiren Bitcoin Yasasını yürürlüğe koydu. Bu zorunluluğa rağmen, birçok işletme Bitcoin’i bir ödeme şekli olarak benimsemekte yavaş davrandı.

IMF ile yapılan görüşmelerde Bukele, Bitcoin’in benimsenmesinin ülkenin makroekonomik istikrarını değiştirmeyeceğine dair güvence verdi. İki taraf yıllardır El Salvador’un mali durumunu güçlendirmek için potansiyel bir kredi konusunda müzakereler yürütüyor.

IMF son açıklamasında, El Salvador ile Amerika kıtasının en yoksul ülkelerinden biri olmaya devam eden ülkedeki büyüme beklentilerini arttırmayı amaçlayan fon destekli bir programla ilgili görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini belirtti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları