coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerTether CEO'su Paolo Ardoino, Piyasa İçin Yeni Büyük Sistemik Riskler Getirdiğini İddia...

Tether CEO’su Paolo Ardoino, Piyasa İçin Yeni Büyük Sistemik Riskler Getirdiğini İddia Ettiği Gelişmeyi Açıkladı

Tether (USDT) CEO'su Paolo Ardoino, kripto para sektörü için sistemik risk oluşturacağını iddia ettiği durumu paylaştı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Tether CEO’su Paolo Ardoino, yakın zamanda verdiği bir röportajda, Avrupa Birliği’nin yeni Kripto Varlık Piyasası (MiCA) düzenlemesiyle ilgili önemli endişelerini dile getirdi ve bu düzenlemenin istikrarı arttırmak yerine sistemik riskler getirdiğini savundu.

Ardoino, 30 Haziran’da yürürlüğe giren MiCA’yı, Avrupa Ekonomik Alanı içindeki stablecoin operasyonları üzerindeki katı kısıtlamaları nedeniyle eleştirdi. Düzenleme, stablecoin’leri destekleyen rezervlerin en az %60’ının AB banka hesaplarında tutulmasını zorunlu kılıyor. Ardoino, bu zorunluluğun halihazırda kısmi rezerv bankacılık sistemi altında faaliyet gösteren finans kurumları üzerinde önemli bir baskı oluşturduğundan sistemik riski daha da kötüleştirebileceğine dikkat çekti.

İlgili Haber  Solana'da Büyük Güvenlik Açığı, Geliştiriciler Tarafından Gizlice Giderildi

Ardoino, “MiCA sistemi daha güvenli hale getirmek yerine büyük miktarda sistemik risk yaratıyor” dedi. Mevduatların sadece bir kısmının kolayca erişilebilir olduğu böyle bir bankacılık sisteminin kırılganlığına ilişkin endişelerin altını çizdi ve potansiyel olarak banka işlemlerine yol açabileceğini belirtti.

Ardoino, AB’de nakit mevduatların sadece 100.000 dolara kadar sigortalı olduğunu kaydetti. Bu sigorta seviyesinin Tether gibi büyük stablecoin ihraççıları için yetersiz olduğunu savunan Ardoino, düzenlemenin finansal sistemin istikrarını desteklemek yerine zayıflatabileceğini öne sürdü.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları