coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerSEC'den Yine Kripto Para Yaptırımı Söylentileri Var! İşte Konuya Yakın Kaynakların Açıklamaları

SEC’den Yine Kripto Para Yaptırımı Söylentileri Var! İşte Konuya Yakın Kaynakların Açıklamaları

Konuya yakın kaynaklara göre SEC, kripto para sektörüne karşı eylemlerine devam ediyor. İşte tüm detaylar.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), merkeziyetsiz kripto para borsası Uniswap’in işletmecisi Uniswap Labs ile olan ilişkileri konusunda önde gelen birkaç risk sermayesi (VC) firmasına ulaştı.

Konuya yakın birden fazla kaynağa göre, Andreessen Horowitz ve Union Square Ventures gibi önemli VC firmaları SEC’den soruşturma aldı.

İnceleme, 170 milyon doların üzerinde girişim fonu toplayan Uniswap Labs’in artan düzenleyici ilgiyle karşı karşıya kalmasıyla ortaya çıktı. Şirketin 2022’nin sonlarında tamamlanan son finansman turu, firmaya yaklaşık 1.7 milyar dolar değer biçmişti.

Bu yılın başlarında Uniswap Labs, SEC tarafından potansiyel yaptırım eylemine işaret eden bir Wells Bildirimi aldı. Bildirim, düzenleyici kurumun Uniswap’i kayıtsız bir borsa olarak faaliyet göstermekle suçlayabileceğini ve bunun şirket için önemli sonuçları olabilecek ciddi bir iddia olduğunu gösteriyor.

İlgili Haber  Dikkat: Yıllar Önce 60 Milyon Dolar ile Ortadan Kaybolan Dolandırıcı Yeni Altcoin Çıkardı!

İlginç bir şekilde, düzenleyici zorluklarına rağmen Uniswap, kripto alanındaki diğer büyük şirketlerden kıyasla farklı bir yapı ile faaliyet gösteriyor. Hem aracı hem de borsa olan Coinbase’in aksine, Uniswap daha az dikey olarak entegre bir modelle çalışmakta ve doğrudan aracılık hizmetlerine girmeden öncelikle merkeziyetsiz borsa platformu sağlamaya odaklı.

Ayrıca, düzenleyici eylemler Uniswap Labs’in kapatılmasına yol açsa bile, Uniswap’in ürünlerinin merkeziyetsiz yapısı, borsanın kendisinin muhtemelen bağımsız olarak çalışmaya devam edeceği anlamına gelir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları