coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerABD, Almanya ve İngiltere'nin Ardından Bir Ülke Daha Yüklü Miktarda Kripto Paraya...

ABD, Almanya ve İngiltere’nin Ardından Bir Ülke Daha Yüklü Miktarda Kripto Paraya El Koydu!

Son bilgilere göre, bir ülkenin hükümeti daha ele geçirdiği yüklü miktarda kripto parayı dondurdu. İşte detaylar.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Nijerya’da bir mahkeme yaklaşık 38 milyon dolar değerinde kripto parayı dondurdu. Yetkililer, fonların Afrika’nın en kalabalık ülkesinde artan yaşam giderlerine karşı protestoları desteklemeyi amaçladığını iddia ediyor.

Abuja’daki Federal Yüksek Mahkeme, EndBadGovernance protestolarının organizatörlerine ait olduğu iddia edilen dört cüzdanın dondurulmasına karar verdi. Premium Times’ın mahkeme kararına atıfta bulunarak verdiği habere göre, bu karar Ekonomik ve Mali Suçlar Komisyonu’nun (EFCC) talebi üzerine alındı.

Ulusal Güvenlik Danışmanı Nuhu Ribadu, Başkan Bola Tinubu tarafından düzenlenen bir toplantıda, hükümetin protestolar için yapılan bağışlarla bağlantılı kripto cüzdanlarında 50 milyon doların izini sürdüğünü açıkladı. Punch’a göre, bu cüzdanların dördünde 38 milyon doları dondurmayı başardılar.

İlgili Haber  Bitcoin Madencilerinin Gelirleri Tüm Zamanların En Düşük Seviyesine İndi, Ne Anlama Geliyor? JPMorgan Açıkladı

Ancak Peoples Gazette, söz konusu kripto adresinin sıfır bakiye gösterdiğini ve hiç kullanılmadığını bildirdi. Hem Ribadu hem de EFCC yorum taleplerine henüz yanıt vermedi.

Bu gelişmeler Nijerya’da hayat pahalılığına karşı yaygın protestoların yaşandığı bir döneme denk geliyor. Ülkenin para birimi naira bir yılı aşkın süredir dolar karşısında değer kaybediyor ve enflasyon oranlarının son 28 yılın en yüksek seviyesi olan %33.2’ye ulaşmasına katkıda bulunuyor. Yetkililer, naira’nın sıkıntıları körükleyen bir faktör olarak kripto ticaretine işaret ettiler.

Bu yılın başlarında Nijerya Merkez Bankası Başkanı Olayemi Cardoso, büyük bir kripto borsası olan Binance’in geçen yıl 26 milyar doların ülke dışına takip edilemeyen bir şekilde transfer edilmesini kolaylaştırdığını ve vergi gelirlerini etkilediğini iddia etti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları