coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerDubai'de Kripto Paraların Statüsünü Değiştirebilecek Olumlu Gelişme Yaşandı!

Dubai’de Kripto Paraların Statüsünü Değiştirebilecek Olumlu Gelişme Yaşandı!

Kripto para dostu ülkeler arasında yer alan Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) kripto konusunda yeni bir adım atıldı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Dubai Asliye Mahkemesi, kripto paraları maaşlar için meşru bir ödeme şekli olarak kabul ederek BAE’nin dijital para birimlerine yönelik tutumunda önemli bir değişiklik olduğuna işaret etti.

Wasel & Wasel hukuk firması tarafından açıklanan karar, 2023 yılında benzer bir talebin reddedildiği önceki bir kararla tezat oluşturuyor.

Dava, haksız yere iş akdi feshedilen ve bir kısmı bir tür kripto para olan EcoWatt tokenleri ile ödenen ödenmemiş ücretlerini talep eden bir çalışanla ilgiliydi. İşveren, kripto para ödemelerinin yasal olarak uygulanabilir olmadığını savundu, ancak mahkeme çalışanın lehine karar verdi ve itibari para birimine dönüştürmek yerine EcoWatt tokenleri ile ödeme yapılmasına hükmetti.

İlgili Haber  Güney Koreli Şirket, Bu Altcoinden Yüklü Satın Almıştı: 250 Kat Kar ile Elden Çıkardı

Bu karar, BAE’de, özellikle de kendisini küresel bir kripto merkezi olarak konumlandıran Dubai’de kripto paraların giderek daha fazla kabul gördüğünü yansıtıyor. Şehir, dijital varlık şirketleri için düzenleyici bir çerçeve oluşturdu ve daha az kısıtlamaya sahip bir ekonomik serbest bölge sunuyor.

Karar, çeşitli sektörlerde kripto paraların daha geniş kullanımı için bir emsal teşkil eden dönüm noktası niteliğinde bir karar olarak kabul edildi. Wasel & Wasel hukuk firması, mahkemenin kripto ödemelerini yürürlüğe koymasının “sözleşmeye dayalı anlaşmaların korunmasının öneminin altını çizdiğini” ve dijital para birimlerinin iş sözleşmelerinin ötesinde daha fazla entegrasyonunu teşvik edeceğini belirtti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları