coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerSon Dakika: Büyük Solana Gelişmesi Var! Solana ETF Şirketleri ve SEC Görüşmüş:...

Son Dakika: Büyük Solana Gelişmesi Var! Solana ETF Şirketleri ve SEC Görüşmüş: Sonuç Hayalkırıklığı! İşte Detaylar

Solana ETF'i çıkarmak isteyen şirketler ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) görüştüğü ortaya çıktı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Solana’nın potansiyel bir menkul kıymet olarak sınıflandırılmasına ilişkin endişelerini dile getirerek muhtemel Solana ETF ihraççılarıyla görüşmelere başladı.

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağa göre, bu görüşmeler Cboe BZX Borsası’nın ilgili 19b-4 başvurularını kaldırmasından önce gerçekleşti.

Bu görüşmelerin ardından SEC ve Cboe, ETF’ler için resmi onay sürecini başlatacak olan 19b-4 formlarını Federal Register’a göndermeme konusunda karşılıklı olarak anlaştı. Bu hamle, SEC üzerindeki muhtemel Solana ETF’lerine ilişkin acil karar alma baskısını etkili bir şekilde hafifletti.

Hafta sonu gözlemlendiği üzere, genellikle ihraççılar adına borsalar tarafından sunulan 19b-4 başvuruları artık Cboe web sitesinde veya Federal Sicil’de görünmüyor.

İlgili Haber  Bitfinex, "Bitcoin'de Son Bir Çöküş Sonrası Yükseliş Var" Dedi, Boğa İçin Beklediği Tarihi Paylaştı

ETF onayları hem 19b-4 formlarının onaylanmasını hem de S-1 kayıt beyanlarının etkinliğini gerektiriyor. Bununla birlikte, S-1 formları SEC’e karar verme konusunda belirli son tarihler getirmiyor.

VanEck’in Solana ETF’si için S-1 kayıt beyanına SEC’in dosyalama sistemi olan EDGAR üzerinden erişilebiliyor. 21Shares’in S-1 kayıt beyanı artık arama sonuçlarında görünmese de, belgeye doğrudan bağlantı hala çalışıyor.

Kaynak, SEC’in bu tutumunu ifade etmesinin, kurumun daha önce Solana’yı birden fazla mahkeme dosyasında bir menkul kıymet olarak nitelendirmesi göz önüne alındığında, ihraççıları şaşırtmadığını belirtti. Bu uygulamalar için aksaklık olasılığı da bekleniyordu.

Kaynak ayrıca, gelecekte Solana’nın bir menkul kıymet teşkil etmediğine dair daha güçlü bir argüman sunmayı amaçlayan yeni başvurular veya 19b-4’lerde değişiklikler olabileceğini öne sürdü.

21Shares’in iletişim müdürü Audrey Belloff, “Şu anda düzenleyici süreç hakkında yorum yapamıyoruz. ABD pazarında ve dünya genelinde yatırımcıların kripto paralara erişimini genişletmeye kararlıyız.” dedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları