coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinSolana (SOL) Kullanıcıları Dikkat "Bu Uzantıyı Kullanıyorsanız Cüzdanız Boşalabilir!"

Solana (SOL) Kullanıcıları Dikkat “Bu Uzantıyı Kullanıyorsanız Cüzdanız Boşalabilir!”

Jupiter Exchange, Solana (SOL) kullanıcılarını kötü amaçlı Bull Checker Chrome uzantısı konusunda uyardı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Merkezi olmayan ticaret platformu Jupiter Exchange, Solana (SOL) kullanıcılarını kötü amaçlı ‘Bull Checker’ Chrome uzantısı konusunda uyardı.

Jupiter, Solana kullanıcılarını hedef alan ve cüzdanlarından para çalan “Bull Checker” adlı kötü amaçlı bir Chrome eklentisi tespit etti ve kullanıcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Jupiter, “Bull Checker” isimli kötü eklenti sayesinde Solana DeFi kullanıcılarının cüzdanlarındaki tokenlerin çalındığını bildirdi.

Jupiter Exchange’in raporuna göre “Bull Checker Chrome Uzantısı” Solana DeFi ile ilgili alt dizinlerdeki birkaç kullanıcıyı hedef aldı. Bu uzantı kullanıcıların merkezi olmayan uygulamalarla (dApp’ler) her zamanki gibi etkileşim kurmasına da izin verdi ve yaptıkları işlemler tamamen normal göründü.

Ancak, kullanıcıların yaptıkları işlemler tamamlandıktan sonra kötü niyetli “Bull Checker Chrome Uzantısı” kullanıcıların izni ve bilgisi olmadan cüzdanlarındaki tokenleri başka bir cüzdana aktardı.

Jupiter raporunda sorunun yalnızca Bull Checker hrome Uzantısından kaynaklandığını belirtirken kullanıcılara Solana’nın büyük dApp’lerinde veya cüzdanlarında hiçbir güvenlik açığı bulunmadığına dair güvence verdi.

“Geçtiğimiz hafta Solana DeFi kullanan az sayıda kullanıcının hesaplarının silindiğine dair raporlar aldık.

Kapsamlı bir araştırmanın ardından, Solana ile ilgili çeşitli alt dizinlerdeki kullanıcıları hedef alan “Bull Checker” adlı kötü amaçlı bir Chrome eklentisi tespit ettik.

Eğer bu eklentiye (veya güvenemeyeceğiniz geniş izinlere sahip benzer eklentilere) sahipseniz lütfen hemen kaldırın.

Dapp veya cüzdanların hiçbirinde herhangi bir güvenlik açığı bulunmadığını belirtelim.

Dikkatli olun ve gerçekten emin olmadığınız sürece veri okuyabilen/yazabilen eklentiler kurmayın.”

Jüpiter son yaptığı paylaşımda token hizmetiyle ilgili sorunları çözdüğünü belirterek token hizmetini tamamen geri yüklediğini açıkladı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları