coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriEkonomiBüyük Gün Yaklaşıyor: Jerome Powell Cuma Günü Ne Diyecek? İşte Uzmanların Beklentileri

Büyük Gün Yaklaşıyor: Jerome Powell Cuma Günü Ne Diyecek? İşte Uzmanların Beklentileri

Jerome Powell'ın Eylül ayındaki faiz kararı öncesinde katılacağı son etkinliklerden biri olan Jackson Hole merakla bekleniyor.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

FED Başkanı Jerome Powell’ın Cuma günü Jackson Hole sempozyumunda yapacağı ve merakla beklenen konuşmasında güvercin bir ton kullanması bekleniyor.

Ancak piyasa analistleri, Powell’ın konuşmasının temel sorulara yanıt vermekte yetersiz kalabileceği ve yatırımcıları ABD para politikasının gelecekteki yönü konusunda belirsizliklerle baş başa bırakabileceği uyarısında bulunuyor.

BNY Mellon’da stratejist olan John Velis, sempozyum öncesinde yayınladığı bir notta Powell’ın koruması gereken hassas dengenin altını çizdi. “Powell’ın güvercin tonda konuşmasını bekliyoruz, ancak konuşmanın ayrıntılara boğulmasını beklemiyoruz. İlk faiz indiriminin büyüklüğü ya da indirim döngüsünün sıklığı veya uzunluğuna ilişkin kilit soruların yanıtlanması pek olası değil” dedi.

Bu temkinli yaklaşım, FED’in bir sonraki hamleleri konusunda net bir rehberlik bekleyen piyasa katılımcılarını hayal kırıklığına uğratma riski taşıyabilir.

Velis, Eylül ayında 25 baz puanlık bir faiz indirimi öngörüyor ve bu da piyasadaki genel kanıya paralel. Bununla birlikte, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından önce açıklanacak olan Ağustos ayı istihdam raporunun Fed’in kararını önemli ölçüde etkileyebileceğine de dikkat çekti. Beklenenden daha zayıf bir istihdam raporu, 50 baz puanlık daha agresif bir faiz indirimine neden olabilir.

İlgili Haber  Bir Zamanların Popüler Altcoinlerinden Birinde Hayal Kırıklığı: Issız Kaldı!

Eylül ayında faiz indirimine gidileceğine dair piyasa beklentileri, büyümenin yavaşladığına işaret eden bir dizi ekonomik verinin etkisiyle son dönemde yükselişe geçti. Bu durum, yatırımcılar değişen faiz oranı ortamında yönlerini bulmaya çalışırken yüksek faizli dolar mevduatlarına olan ilginin artmasına neden oldu.

FED’den resmi bir faiz indirimi açıklaması gelmemesine rağmen, bazı bankalar şimdiden dolar mevduat faiz oranlarını düşürmeye başladı. Ayrıca, dolar cinsinden bazı varlık yönetimi ürünlerinin performans ölçütleri de önceki dönemlere kıyasla geriledi. Sektör uzmanları, FED’in faiz indirimi olasılığının artmasının dolar mevduat faiz oranlarında potansiyel bir düşüş eğilimine işaret ettiği konusunda uyarıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları