coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBitcoin'de Bugün Odak Noktası FED Başkanı Powell'ın Jackson Hole'de Yapacağı Konuşma! İşte...

Bitcoin’de Bugün Odak Noktası FED Başkanı Powell’ın Jackson Hole’de Yapacağı Konuşma! İşte Saati ve Tüm Bilinmesi Gerekenler!

Bitcoin ve piyasalarda bugün odak noktası Jackson Hole Sempozyumunda FED Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşma olacak.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bu haftanın şüphesiz ne büyük gelişmesi ABD’nin Wyoming eyaletindeki Jackson Hole Sempozyumunda FED Başkanı Jerome Powell‘ın yapacağı konuşma olacak.

Sempozyumda odak noktası, FED Başkanı Powell’ın vereceği mesajlarda olacak. Yılın en önemli ve kritik konuşması olarak nitelendirilen konuşma Türkiye saati ile 17:00’da başlayacak.

Kritik sempozyuma Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan da katılacak.

FED Başkanı Powell Ne Söyleyecek?

Piyasada FED’in Eylül ayında faiz indirimi yağacağına kesin gözüyle bakılırken uzmanlar asıl sorunun “Soru artık Fed’in faiz oranlarını düşürüp düşürmeyeceği değil. Soru şu: Eylül ayında faiz oranlarını 25 veya 50 baz puan düşürecekler mi?” olduğunu söylüyor.

Powell’ın Jackson Hole’da yaptığı geçmiş konuşmalara bakıldığında önemli ayrıntılar vermekten kaçındığını belirten uzmanlar “Powell bu konuşmasında da Eylül ayında faiz indirimi yapılacağına dair mesaj verecektir ancak faiz indiriminin miktarı konusunda açık konuşması pek olası değil.” dedi.

Bu noktada Bloomberg ABD Baş ekonomisti Anna Wong, “Powell’ın konuşmasında faiz artışlarının istenen sonuçları verdiğini ve oranların yeterince kısıtlayıcı olduğunu vurgulaması bekleniyor” dedi.

Powell’ın ilk faiz indiriminin 25 baz puan mı yoksa 50 baz puan mı olacağına yönelik açık bir sinyal vermeyeceğini belirten Wong şunları söyledi:

“Enflasyon düşerken ve işgücü piyasası normalleşirken, FED’in yakın zamanda politika faizlerini düşürmesinin uygun olacaktır.

Bu noktada Powell’ın faiz indiriminin yaklaştığına dair sinyal vermesini ve özellikle de 6 Eylül’de açıklanacak Ağustos ayı istihdam raporuna bağlı olarak 25 baz puan ya da 50 baz puanlık bir indirime açık olduğunu belirtmesini bekliyoruz.”

Wolfe Research’ten Chris Senyek, Powell’ın Eylül’de başlayacak bir indirim döngüsü sinyali vereceğini ancak piyasanın fiyatladığının aksine 25 baz puandan daha fazla bir indirim sinyali vereceğine inanmadığını söyledi.

NatAlliance Securities’den Andrew Brenner de FED üyelerinin açıklamalarına dikkat çekerek “Senaryo açık. FED Eylül ayında gevşemeye gidecek, ancak hiç bir FED üyesi şu anda 50 baz puan gevşeme arzusu göstermiyor” dedi.

İngiliz ekonomist Ian Shepherdson ise Powell’ın 50 baz puanlık indirime açık kapı bırakmayacağını söyledi.

FED Üyeleri Ne Düşünüyor?

Para piyasalarındaki beklentiler, FED’in yıl sonuna kadar toplamda 100 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağı etrafında toplanırken, Powell’ın bugün yapacağı açıklamaların piyasalarda dalgalanmalara yol açabileceği değerlendiriliyor.

Kansas City FED Başkanı Jeff Schmid, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2 seviyesine çekilmesi gerektiğine vurgu yaparak, indirim için daha fazla verinin takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Boston FED Başkanı Susan Collins ise enflasyonun yüzde 2 seviyesine dönmesine dair daha fazla güvenin sağlanması gerektiğini vurgulayarak, faiz oranlarını düşürme zamanının yaklaştığını dile getirdi. Collins, kademeli bir faiz indiriminin uygun olacağını belirtti.

Philadelphia FED başkanı Patrick Harker da verilerin beklentilerine uygun seyretmesi halinde, Eylül ayında faiz indiriminin mümkün olduğunu ifade etti. Harker, faiz indirimi boyutundan çok, istikrarlı bir gevşeme sürecine odaklanmanın önemine dikkat çekti.

CME FedWatch’a göre, Eylül ayında 25 baz puan olma ihtimali yüzde 73.5, 50 baz puan olma ihtimali de yüzde 26.5 olarak fiyatlanıyor.

İlgili Haber  FED Faiz İndirimine Hazır Mı? Şahin FED Üyesinden Kritik Açıklamalar Geldi!

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları