coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerBernstein Analistleri, Blockchain Teknolojisinin Sansür Skandallarını Önlemeye Yardımcı Olabileceğini Açıkladı! İşte Detaylar

Bernstein Analistleri, Blockchain Teknolojisinin Sansür Skandallarını Önlemeye Yardımcı Olabileceğini Açıkladı! İşte Detaylar

Araştırma firması Bernstein'ın analistleri, blok zinciri teknolojisinin gerçeği korumada çok önemli bir rol oynayabileceğine inanıyor.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Yapay zeka tarafından üretilen içeriğin çoğaldığı ve sansürle ilgili endişelerin arttığı bir çağda, araştırma ve aracılık firması Bernstein’ın analistleri, blok zinciri teknolojisinin gerçeği korumada çok önemli bir rol oynayabileceğine inanıyor.

Bernstein Analistleri, Blockchain’in Değişmezliğinin Sansür Skandallarını Önlemeye Yardımcı Olabileceğini Söylüyor

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in 2021’de Covid ile ilgili sansürü kabul etmesi, Telegram CEO’su Pavel Durov’un içeriği denetlemediği için Fransa’da tutuklanması ve X’in yanlış bilgi iddialarını kaldırmayı reddettiği için Brezilya ile yaşadığı yasal mücadeleler gibi son olaylara değinen analistler, blok zincirinin sansürü önleme potansiyelinin altını çizdi.

Analistler Gautam Chhugani, Mahika Sapra ve Sanskar Chindalia bugün müşterilerine gönderdikleri bir notta, blok zincirinin “defterin değişmezliğinin” sansüre karşı önemli bir savunma olabileceğini vurguladılar.

İlgili Haber  Kripto Para Borsalarındaki İşlem Hacimleri Ağustos Ayında da Artış Gösterdi! Hangi Borsa İlk Sırada? İşte Detaylar

Geleneksel medya, özellikle ABD seçim döngüsü sırasında gerçekleri kontrol etme çabalarını yoğunlaştırırken ve X gibi platformlar topluluk notları aracılığıyla içerik moderasyonunu denerken, Telegram sansüre karşı daha aşırı duruşuyla öne çıkıyor.

Diğer mesajlaşma platformlarının aksine, Telegram uçtan uca şifreleme kullanmaz, ancak çeşitli yargı bölgelerinde merkezi olmayan depolamaya dayanır ve veri alımını zorlaştırır.

Telegram’ın sınır ötesi para transferleri için blok zinciri kullanması ve kripto cüzdanıyla entegre blok zinciri uygulamalarını desteklemesi, çocuk istismarı ve yasadışı faaliyetler gibi konularda daha fazla işbirliği için artan hükümet baskısına rağmen, gizliliğe olan bağlılığının altını çiziyor.

Bernstein analistlerine göre, Telegram’ın sansüre karşı güçlü muhalefeti, siyasi görüşlerin ve ifade özgürlüğünün daha geniş bir şekilde bastırılmasına yol açabileceği korkusundan kaynaklanıyor.

Bu direnç, gerçeğin doğası, onu kimin belirlediği, hükümetlerin sansür uygulama gücüne sahip olup olmaması gerektiği ve yapay zeka tarafından üretilen içeriğin insan tarafından üretilen malzemeye kıyasla nasıl yönetilmesi gerektiği hakkında kritik sorular ortaya çıkarmaktadır.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları