coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerSolana (SOL) Ağında Endişe Verici Görünüm Var: Peki Düzelecek Mi?

Solana (SOL) Ağında Endişe Verici Görünüm Var: Peki Düzelecek Mi?

Solana ağındaki işlem sayılarında son dönemde belirgin bir düşüş var. Peki bu düşüş devam edecek mi? Gelecekte ne olacak?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Son verilere göre Solana (SOL) ağı Ağustos ayında işlem aktivitesinde keskin bir düşüş yaşadı ve aylık oya dayalı olmayan işlemler Temmuz ayındaki 1.31 milyarlık yılbaşından bugüne kadarki en yüksek seviyesinden yaklaşık %63 düşüşle 485.61 milyona geriledi.

Bu önemli düşüş, ağın 494 milyon işlem kaydettiği Eylül 2023’ten bu yana en düşük işlem seviyesine işaret ediyor.

2024 yılının büyük bir bölümünde Solana’nın işlem aktivitesi sürekli olarak aylık 700 milyonu aşmıştı ve bu da Ağustos ayındaki düşüşü özellikle dikkate değer kılıyor.

Bu düşüşe rağmen, bazı analistler Solana’nın yakın gelecekte diğer büyük kripto paralardan daha iyi performans gösterme potansiyeli konusunda iyimser olmaya devam ediyor. Bitget Research Baş Analisti Ryan Lee, muhtemelen Eylül ayında ABD Merkez Bankası tarafından beklenen faiz indiriminden kaynaklanan gelişmiş likiditenin Solana’yı güçlü bir toparlanma için konumlandırabileceğini öne sürdü.

Lee bir e-postada, “İyileşen likidite Solana’nın Bitcoin ve Ethereum gibi büyük varlıklardan daha iyi performans göstermesini sağlayabilir” dedi.

İlgili Haber  Binance'te Yeniden Listelenen Altcoin Hakkında Ciddi Tepkiler Var: İşte Sebebi!

ABD Merkez Bankası’nın Eylül ortasında yapılması planlanan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı piyasa katılımcıları tarafından yakından izleniyor. CME FedWatch aracına göre, faiz oranı yatırımcıları şu anda bu ay içinde 25 baz puanlık bir indirim olasılığını %69 ve 50 baz puanlık bir indirim olasılığını %31 olarak tahmin ediyor. Bu tür bir parasal gevşeme, kripto paraların da dahil olduğu risk varlıklarını artırarak Solana için daha elverişli bir ortam sağlayabilir.

Lee ayrıca Solana ağındaki kilit projelerdeki son gelişmeleri de toparlanma için potansiyel katalizörler olarak işaret etti. Kısa süre önce bir staking aralığı açan Solayer gibi temel projelerin operasyonel ilerlemesini, Solana piyasasına daha fazla fon çekebilecek bir faktör olarak gösterdi. Bu da ikincil piyasadaki alım baskısını artırabilir ve dolaşımdaki SOL arzını azaltabilir.

Lee ayrıca, merkeziyetsiz borsalarda (DEX’ler) artan faaliyetin Solana’nın fiyat artışını daha da destekleyebileceğini belirtti. “Solana’nın DEX işlem hacminin Eylül ayında yüksek bir dalgalanma seviyesinde kalması bekleniyor” diye ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları