coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinABD Spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonları (ETF'ler) 1 Mayıs'tan Bu Yana En...

ABD Spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonları (ETF’ler) 1 Mayıs’tan Bu Yana En Yüksek Çıkışı Kaydetti! İşte Detaylar

12 spot Bitcoin ETF'si toplam 287,78 milyon dolar tutarında net çıkış yaşadı ve 1 Mayıs'tan bu yana en büyük tek günlük çıkışa işaret etti.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler) Salı günü önemli miktarda net çıkış kaydederek kripto para piyasasındaki negatif akış serisini sürdürdü.

ABD Spot Bitcoin ETF’leri Mayıs Ayından Bu Yana En Büyük Net Çıkışla 287 Milyon Dolar Gördü

SosoValue verilerine göre, 12 spot Bitcoin ETF’si toplam 287,78 milyon dolar tutarında net çıkış yaşadı ve 1 Mayıs’tan bu yana en büyük tek günlük çıkışa işaret etti.

ETF’ler arasında, net varlıklara göre en büyük spot Bitcoin ETF’si olan BlackRock’ın IBIT’i gün boyunca hiçbir giriş veya çıkış bildirmedi.

İkinci en büyük spot Bitcoin ETF’si olan Grayscale’in GBTC’si 50,39 milyon dolarlık çıkış görürken, Fidelity’nin FBTC ETF’si 162,26 milyon dolarlık net çıkışla en büyük darbeyi aldı.

Diğer ETF’ler de piyasadaki gerilemenin etkisini hissetti. Ark ve 21Shares’in ARKB’si 33,6 milyon dolarlık çıkış bildirdi ve Bitwise’ın BITB’sinden 24,96 milyon dolar çekildi. VanEck, Valkyrie, Invesco ve Franklin Templeton tarafından yönetilen diğer birkaç ETF de mütevazı çıkışlar yaşadı.

İlgili Haber  Binance Vadeli İşlemler, 75x Kaldıraç İle Bu Altcoini Listelediğini Duyurdu!

Çıkışlar, beklenenden daha zayıf ISM imalat verilerinin açıklanmasının ardından Salı günü Wall Street’in düşmesiyle daha geniş bir piyasa satışıyla aynı zamana denk geldi.

Ağustos ayı ABD ISM imalat endeksi Temmuz ayına kıyasla 0,4 puanlık hafif bir artışla %47,2 olarak gerçekleşti, ancak yine de sektörde daralmaya işaret etti.

Satışlara rağmen, spot Bitcoin ETF’leri için işlem hacmi nispeten sabit kaldı ve Salı günü toplam 1,56 milyar dolar ile geçen Cuma günkü 1,54 milyar dolardan biraz daha fazla oldu. ABD piyasası Pazartesi günü tatil nedeniyle kapalıydı.

Çıkışlar Bitcoin ETF’leriyle sınırlı kalmadı; ABD spot Ethereum ETF’leri de önemli ölçüde geri çekildi. Salı günü, bu ETF’ler 2 Ağustos’tan bu yana en büyük günlük çıkışlar olan 47,4 milyon dolarlık net çıkışlar kaydetti.

Grayscale’in Ethereum Trust’ı (ETHE), çekilen 52,31 milyon dolarla Ethereum ETF’leri arasındaki çıkışlara öncülük etti. Buna karşılık, Fidelity’nin FETH ETF’si 4,91 milyon dolarlık net giriş kaydederek bu eğilimi tersine çevirdi.

Diğer yedi spot Ether ETF’si gün boyunca hiçbir faaliyet bildirmedi. Bu Ethereum ETF’lerinin işlem hacmi, geçen Cuma 173,66 milyon dolardan Salı günü 163,5 milyon dolara düştü.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları