coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriEthereumEthereum kurucusu Vitalik Buterin Ethereum'un Güvenliği için Önemli Açıklamalarda Bulundu! İşte Detaylar

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin Ethereum’un Güvenliği için Önemli Açıklamalarda Bulundu! İşte Detaylar

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Ethereum Singapur 2024 konferansında Ethereum'da kişisel stake etmenin kritik rolünü vurguladı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, 16 Eylül’de düzenlenen Ethereum Singapur 2024 konferansında, ağın güvenliğini ve merkezsizliğini artırmada kişisel stake etmenin kritik rolünü vurguladı.

Vitalik Buterin Ethereum’un Güvenliği İçin Bireysel Stakingin Önemini Vurguluyor

Üçüncü taraf hizmetlere veya merkezi kuruluşlara güvenmeden bağımsız olarak Ethereum’u (ETH) stake eden solo stake sahipleri, merkezi oyunculara olan bağımlılığı azaltmak ve Ethereum’un uzun vadeli direncini korumak için çok önemlidir.

Buterin konuşmasında, merkezi stake hizmetlerinin ve büyük stake havuzlarının yarattığı riskler konusunda uyarıda bulundu.

Bireysel stake edicilerin potansiyel ağ saldırılarına, özellikle de kötü niyetli bir varlığın blok zincirinin hesaplama gücünün çoğunluğunun kontrolünü ele geçirdiği %51 saldırılarına karşı önemli bir savunma görevi gördüğünü savundu.

Kişisel stake’ler ek bir merkeziyetsizlik katmanı sağlayarak tek bir varlığın ağı bozmak için yeterli gücü toplamasını zorlaştırıyor.

Buterin, %51’lik bir saldırı durumunda, şiddetin saldırganın ne kadar kontrole sahip olduğuna bağlı olduğunu belirtti. Eğer bir saldırgan ağın %57’sini ya da daha fazlasını kontrol ederse, blokları sonlandırabilir ve blok zincirini potansiyel olarak bölerek önemli hasara neden olabilir.

Buterin bunu önlemek için Ethereum’un şu anda üçte iki onay gerektiren blok sonlandırma eşiğinin dörtte üç ya da daha yüksek bir orana yükseltilmesini önerdi.

Ethereum’un güvenliği dışında Buterin, yakın zamanda kripto topluluğunda tartışmalara yol açan Google’ın otomatik oturum açma özelliği hakkında da yorumda bulundu.

Buterin, güvenli sistemlere erişmek için bu tür merkezi hizmetleri kullanmanın potansiyel risklerini kabul ederken, hesap soyutlama gibi güvenli modellerle birleştirildiğinde bu özelliğin faydalı olabileceğini savundu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları