coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizBitcoin Fiyatı Neden Düşüyor? Ani Düşüşün Arkasında Ne Var? Analistler Yanıtladı

Bitcoin Fiyatı Neden Düşüyor? Ani Düşüşün Arkasında Ne Var? Analistler Yanıtladı

Kripto para analistleri, Bitcoin ve genel kripto para piyasasının bugün yaşadığı düşüşün nedenlerini irdeledi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kripto para analiz şirketi QCP Capital, kripto piyasasındaki son düşüşe ilişkin bir değerlendirme yayınladı ve düşüşü jeopolitik olaylar ve piyasa likidasyonlarının bir kombinasyonuna bağladı.

Analiz şirketine göre düşüş, eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik ikinci bir suikast girişimi haberini takip etti ve bu da finans piyasalarında şok dalgası estirdi. Bu olay, Asya piyasası açılmadan önce düşük likiditeli işlem saatlerinde yaklaşık 70 milyon dolarlık long pozisyon likidasyonuyla birleşerek kayıpları derinleştirdi.

QCP’ye göre, kripto piyasası hafta sonu boyunca mücadele etti ve Bitcoin için 61.000 dolar sınırının üzerine çıkamadı. Trump’a suikast girişimi, fiyatlarda daha keskin bir düşüş için katalizör oldu ve az işlem gören bir piyasadaki likidasyonlarla daha da kötüleşerek piyasayı ani dalgalanmalara karşı daha savunmasız hale getirdi.

Bununla birlikte, düşüş eğilimine rağmen QCP, Trump’ın dahil olduğu büyük bir jeopolitik olayın meydana geldiği son seferde Bitcoin’in direnç gösterdiğini belirtti. Trump’ın 13 Temmuz’daki ilk suikast girişiminin ardından Bitcoin %13.8’lik bir yükseliş yaşamış ve aynı hafta içinde 58.000 dolardan 66.000 dolara çıkmıştı. Bu durum, önümüzdeki günlerde benzer bir toparlanmanın gerçekleşip gerçekleşemeyeceği konusunda spekülasyonlara yol açtı.

Analiz şirketine göre bu hafta kripto piyasaları için özellikle hareketli geçecek gibi görünüyor. Piyasa bu döngünün ilk FED faiz indirimini beklerken, 18 Eylül Çarşamba günü yapılacak FOMC toplantısının kritik bir an olması bekleniyor. İndirimin 25 baz puan mı yoksa 50 baz puan mı olacağı konusunda belirsizlik sürüyor ve piyasa duyarlılığı ikincisine doğru kayıyor. Geçen hafta sadece %30 olan 50 baz puanlık indirim olasılığı, artan piyasa oynaklığı ve tedirginliğini yansıtarak %59’a yükseldi.

İlgili Haber  Kripto Para Dünyasının Beklediği Tarih Yaklaştı: Binance Efsanesi Changpeng Zhao Ne Zaman Hapisten Çıkıyor?

Ayrıca, kripto sektöründeki kilit oyuncuları bir araya getiren Token2049 konferansı devam ediyor. QCP’ye göre bu etkinlik, FOMC kararıyla birleştiğinde piyasanın volatilite potansiyeline katkıda bulunuyor.

QCP ayrıca başlıca kripto paralarda volatilitede keskin bir artışa işaret etti. Cuma günü Bitcoin için zımni volatilite 8 puan artarken, Ethereum’un volatilitesi 20 puan artarak artan belirsizliğe ve büyük fiyat dalgalanmaları potansiyeline işaret etti. Makroekonomik faktörler piyasalar üzerinde büyük bir ağırlık oluşturduğundan, analistlere göre beklenmedik herhangi bir veri bu eğilimleri daha da kötüleştirebilir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları