coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizFED Yarın Ne Kadar Faiz İndirimi Yapacak? Dev Anket Sonuçları Açıklandı!

FED Yarın Ne Kadar Faiz İndirimi Yapacak? Dev Anket Sonuçları Açıklandı!

CNBC'nin FED anketine göre, katılımcılar FED'in yumuşak iniş yapacağını ve yarın 25 baz puanlık indirim yapacağını belirtti.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Küresel piyasalarda olduğu kadar Bitcoin ve kripto para piyasasında da FED’in faiz kararı merakla bekleniyor.

FED‘in bu haftaki toplantısında ne yapacağına dair belirsizlik devam ederken, FED Watch Tool’a göre FED’in 50 baz puan indirim yapması %65 ile fiyatlanırken, 25 baz puan indirim yapma ihtimali %35 ile fiyatlanıyor.

50 baz puanlık indirim beklentisi giderek artarken CNBC’nin FED anketine göre, katılımcılar FED’in yumuşak iniş yapacağını ve yarın 25 baz puanlık indirim yapacağını belirtti.

Ankete ekonomist, fon yöneticisi ve stratejistlerden oluşan 27 kişi katıldı. Katılımcıların yüzde 84’ü FED’in 25 baz puanlık puanlık bir indirim yapacağını, yüzde 16’sı ise 50 baz puanlık bir indirim yapacağını öngördü.

İlgili Haber  FED Faiz Kararı Sonrasında Bitcoin Hangi Yönde Hareket Edecek? Analist Durum Zor Dedi, Fiyat Tahminini Açıkladı!

Haverford Trust Co. sabit gelir direktörü John Donaldson, ankette ” FED’in altı toplantıda sekiz kesintiye eşdeğer olacak şekilde faiz indirimi gerçekleştireceğine inanıyoruz. Bu tahmin, yumuşak bir inişten çok sert bir inişle daha uyumlu” dedi.

Ironsides Makroekonomi’den Barry Knapp, “FOMC’nin ya az vaatte bulunacağını ya da azını yerine getireceğini, belki de her ikisini birden yapacağını düşünüyoruz.” dedi.

Bilindiği üzere FED faiz oranlarını Temmuz 2023’ten bu yana yüzde 5,25-yüzde 5,50 seviyesinde tutuyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları