coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizFED Gerçekten de 50 Baz Puanlık İndirim Yapacak Mı? Standard Chartered, Beklentini...

FED Gerçekten de 50 Baz Puanlık İndirim Yapacak Mı? Standard Chartered, Beklentini Paylaştı

Standard Chartered analisti, FED'den gerçekten de 50 baz puanlık bir indirim bekleyip beklemediğine dair açıklama yaptı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Standard Chartered’da küresel G10 döviz araştırmaları ve Kuzey Amerika makro stratejisi başkanı Steve Englander’a göre, FED’in yaklaşan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında büyük ölçekli bir faiz indirimi başlatması için zorlayıcı bir neden yok.

Englander 17 Eylül’de yaptığı konuşmada, 50 baz puanlık bir faiz indirimini desteklemediğini söylediği son ABD ekonomik verilerine işaret etti. Kararın yanlış olduğunun kanıtlanması halinde daha büyük bir faiz indiriminin 25 baz puanlık daha küçük bir indirimden daha zarar verici olabileceğini öne sürdü.

Englander, enflasyonun hala FED’in %2’lik hedefine hızla yaklaşmadığını, işsizlikteki hafif artışın ise potansiyel ekonomik zayıflamaya işaret ettiğini açıkladı. Bu faktörler göz önüne alındığında, 25 baz puanlık mütevazı bir indirim daha uygun olabilir, ancak nihai karar gelecek enflasyon verilerine bağlı olacaktır.

İlgili Haber  Son Dakika: Gündemde Olan Kripto Para Platformlarıyla İlgili CFTC Başkanından Açıklama Geldi! İncelemeye Aldılar!

Konuyla ilgili olarak, Salı günü yayınlanan bir Bank of America anketi, Eylül ayında küresel yatırımcı güveninde kayda değer bir artış gösterdi ve Haziran ayından bu yana ilk iyileşmeye işaret etti. İyimserlik, ABD ekonomisi için yumuşak iniş beklentilerinden ve FED’in olası faiz indirimlerinden kaynaklanıyor. Anket, nakit varlıkların %4.2’ye düşmesi ve yatırımcıların konjonktürel varlıklar yerine tahvile duyarlı varlıkları tercih etmesiyle varlık dağılımında bir değişim olduğunu ortaya koydu. Kamu hizmetlerinde aşırı ağırlık pozisyonu 2008’den bu yana en yüksek seviyesine ulaşırken, emtia oranı yedi yılın en düşük seviyesine geriledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları