coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinArthur Hayes FED Siyasi Hareket Ediyor Dedi, Bitcoin'de Cuma Gününe İşaret Etti!

Arthur Hayes FED Siyasi Hareket Ediyor Dedi, Bitcoin’de Cuma Gününe İşaret Etti!

Arthur Hayes, FED'in 50 baz puanlık faiz indirimi kararını siyasi saiklerle aldığını düşündüğünü söyledi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

FED dün açıkladığı üzere 50 baz puanlık bir faiz indirim yaptı. Faiz indirimine rağmen, kripto para piyasasındaki yükselişin sürdürülebilirliği konusunda piyasa hissiyatı karışık ve bazı isimler yükselişe şüpheyle yaklaşıyor.

Bu şüphecilerden biri de BitMEX kurucu ortağı Arthur Hayes oldu.

Faiz Kararı Siyası Olarak Alındı!

Singapur’daki Token2049 konferansında Cointelegraph’a konuşan Hayes, FED’in 50 baz puanlık faiz indirimi kararını siyasi saiklerle aldığını düşündüğünü söyledi.

Hayes, FED’in dünkü 50 baz puanlık faiz indiriminin Kasım seçimleri öncesinde finansal piyasaları ve tüketici güvenini artırarak Demokrat adayları desteklemek için siyasi saikle yapılmış olabileceğini belirtti.

“Jerome Powell ve Janet Yellen’ın Kamala Harris’in seçimi kazanmasına yardımcı olmak için finans piyasalarını canlandırmak istediklerini ve bu amaçla hareket ettiklerini düşünüyorum.”

50 baz puanlık indirimin enflasyonu artıracağını belirten ünlü isim, bu kararın hem geleneksel hem de kripto para piyasalarını olumsuz etkileme potansiyeli olduğunu söyledi.

Kripto piyasasının faiz indirimine verdiği tepkinin yüzde 4’lük bir artışa yol açmasını “Fırtına öncesi sessizlik” olarak değerlendiren Hayes, gerçek tepkinin Cuma günü geleneksel finans piyasalarının kapanışının ardından gerçekleşmesini beklediğini söyledi.

“Görünüşe göre ilk tepkiyi alıyorsunuz ve ardından gerçek tepki Cuma günü TradFi piyasaları için kapanışa doğru gidiyor ve ardından kripto para hafta sonu boyunca yukarı veya aşağı doğru hareket ediyor.”

Bitcoin’de Gözler Japonya’da!

Hayes, FED’in faiz kararının ardından tüm gözlerin 20 Eylül Cuma günü faiz kararını açıklayacak olan Japonya Merkez Bankası‘nda olduğunu söyledi.

Bu noktada Hayes burada zayıflayan Japon yeninin Bitcoin‘i daha da güçlendireceğini belirtti.

“FED faiz indiriminin ardından şimdi gözler Cuma günü açıklanacak BOJ faiz kararına çevrildi.

USD/JPY’yi şahin gibi izleyin.

Çok kısa vadede:

JPY zayıf = BTC güçlü
JPY güçlü = BTC zayıf”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları