coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBitcoin ve Altın Neden Yükseldi: Analistler Tüm Gerekçeleri Paylaştı!

Bitcoin ve Altın Neden Yükseldi: Analistler Tüm Gerekçeleri Paylaştı!

Bitcoin ve altın fiyatında son dönemde yaşanan yükselişin kaynağı neydi? İki analist gerekçeleri sıraladı. İşte detaylar.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Piyasa analistlerine göre, Bitcoin ve altın son günlerde artan küresel likidite, merkez bankası bilanço genişlemesi ve FED’in son faiz indirimlerinin etkisiyle yükseldi. Bitcoin son beş günde %7 artarak Ağustos ayından bu yana ilk kez 64.000 doları aşarken, altın da bu yıl yeni bir rekor kırarak ons başına 2.600 dolara ulaştı.

Creative Planning’in Baş Piyasa Stratejisti Charlie Bilello, Bitcoin’in 2009’da kuruluşundan bu yana ilk kez hem Bitcoin’in hem de altının yılın en iyi performans gösteren varlıkları arasında yer aldığını belirtti.

Analist James Van Straten bu üstün performansı, küresel merkez bankası bilançolarının genişlemesi ve FED’in yatırımları ve ekonomik faaliyetleri canlandırmak için faiz oranlarını 50 baz puan düşürme kararı da dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlıyor. FED’in mevcut bilançosu 7.1 trilyon dolar ve niceliksel sıkılaştırma devam etse de hızı yavaşladı. Şu anda 300 milyar doların biraz üzerinde olan ters repo bakiyelerindeki azalma, finansal sisteme likidite sağlayarak borç vermeyi, yatırımı ve genel ekonomik büyümeyi teşvik etti.

İlgili Haber  Visa'dan Kripto Para Açıklaması Geldi: "Gelecek Farklı Olacak"

Küresel olarak, ABD, Avrupa Birliği, Japonya ve Çin dahil olmak üzere dünyanın en büyük 15 merkez bankasının toplam bilançosu yaklaşık 31 trilyon dolara yükseldi. Temmuz ayından bu yana tırmanışta olan bu eğilim, likidite trendlerine yakından bağlı bir kripto para olan Bitcoin’e özellikle fayda sağlayan küresel likiditedeki toparlanmayı ortaya koyuyor.

Düşük oranlar daha riskli ve alternatif varlıklara yatırımı teşvik etme eğiliminde olduğundan, FED’in faiz indirimi hem Bitcoin’i hem de altını daha da güçlendirdi. Analistlere göre artan likidite ve teşvik önlemleri, her iki varlığın da yeni zirvelere ulaşmasına yardımcı olarak mevcut ekonomik ortamda en iyi performans gösteren varlıklar olarak rollerini sağlamlaştırıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları