coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinDeneyimli Analist, "Bitcoin'de Ralli Bekliyorum" Dedi, Sebebini Açıkladı

Deneyimli Analist, “Bitcoin’de Ralli Bekliyorum” Dedi, Sebebini Açıkladı

Kripto para analisti James Van Straten, yaptığı açıklamasında Bitcoin fiyatında bir ralli beklediğini paylaştı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kripto para analisti James Van Straten, Bitcoin’in (BTC) fiyat hareketlerine ilişkin görüşlerini paylaştı ve fiyat ile ağın toplam işlem gücü olan hashrate arasındaki farklılaşmadan kaynaklanan potansiyel bir ralliye işaret ettiğini savundu.

Van Straten’e göre, bu tür sapmalar tarihsel olarak piyasanın toparlanmasına işaret ediyor ve Bitcoin genellikle fiyatlar yerel bir dibe vurduktan sonra yükselen hashrate’i yakalayarak yükseliyor.

Van Straten, “Tarihsel olarak, bu sapmalar son üç yılda yalnızca birkaç kez meydana geldi” dedi ve ekledi: “Bazı durumlarda, Bitcoin fiyato bu olaylar sırasında yerel bir dibe ulaştı ve ardından piyasa yükselen hash oranını yakaladıkça bir ralli yaşandı.”

Bu eğilimle tutarlı olarak, Bitcoin 6 Eylül’deki 54.000 dolarlık yerel dip seviyesinden toparlanarak yaklaşık 9.000 dolar yani %15’lik bir değer artışı elde etti. Bitcoin’in fiyatı ve hashrate’i arasındaki farklılık Temmuz ayında başladı ve Eylül ayının başlarına kadar sürdü; bu sırada ağın hesaplama gücü yedi günlük hareketli ortalamada saniyede 693 exahash (EH/s) ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu arada, Bitcoin’in fiyatı 54.000 dolar civarında durgun kaldı.

İlgili Haber  Son Dakika: SEC, BlackRock'ın Bitcoin spot ETF'si İçin Opsiyonları Onayladı!

Hashrate’deki artışın ardındaki önemli faktörlerden biri, halka açık madencilik şirketlerinin artan faaliyetleri. Madencilik ödüllerini yarıya indiren bir süreç olan Bitcoin’in yarılanmasından önce hashrate 650 EH/s ile zirve yapmış ancak artan rekabet nedeniyle daha az verimli madencilerin piyasadan çıkmasıyla Haziran ayında 550 EH/s’ye düşmüştü. Ancak, iyi sermayeli halka açık madencilik firmaları faaliyetlerini artırarak hashrate’i yarılanma öncesi seviyelere geri getirdi.

TheMinerMag’e göre, halka açık madenciler şu anda toplam Bitcoin üretim pazar payının yaklaşık %23’üne sahip ve bu oran Ocak 2023’ten bu yana en yüksek pay. Van Straten bu eğilimin devam etmesini ve bu madencilerin yarılma sonrası kârlı kalmaya çalışırken ağın hashrate’inden daha fazla pay almasını bekliyor.

Coinglass’ın verilerine göre Eylül ayı Bitcoin için tarihsel olarak düşüş eğilimi göstermesine ve ortalama %4’lük bir düşüş yaşanmasına rağmen, Bitcoin bu ay %7 oranında yükselerek beklentilere meydan okudu. Fiyat ve hashrate arasında süregelen ayrışmayla birleşen bu mevsimsel trend, analiste göre Bitcoin fiyatının hashrate’i yakalamaya hazırlandığına işaret edebilir ve potansiyel olarak bir ralliye zemin hazırlayabilir.

Van Straten ayrıca, 25 Eylül’de yapılması planlanan ve %5 oranında azalması öngörülen bir sonraki Bitcoin zorluk ayarlamasının, fiyatın hashrate’i yakaladığı teorisini daha da destekleyebileceğini belirtti. Şu anda bloklar ortalama 10.5 dakikada çıkarılıyor ve bu da fiyatlar yükseldikçe hashrate büyümesinde potansiyel bir yavaşlama olduğunu gösteriyor.

Bununla birlikte Van Straten, faiz oranı kararları gibi dış piyasa faktörlerinin de daha fazla fiyat hareketini katalize etmede rol oynayabileceği konusunda uyarıda bulundu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları