coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizAnalistler, Bitcoin'in Fiyatını Derinden Etkileyen Gizli Metriği Açıkladı!

Analistler, Bitcoin’in Fiyatını Derinden Etkileyen Gizli Metriği Açıkladı!

Kripto para analiz şirketi MarktQuant'tan analistler, Bitcoin fiyatını etkileyen ve pek bilinmeyen bir metriği açıkladı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kripto para analiz şirketi MarktQuant, Federal Rezerv Ters Repo (RRP) artışları ve ardından gelen Bitcoin fiyat düşüşleri arasında net bir model tespit etti.

Firma yakın zamanda yaptığı bir açıklamada, her üç aylık Fed RRP artışından sonra Bitcoin’in önemli bir düşüş yaşadığını ve tipik olarak yaklaşık 18.2 gün sonra tam etkisine ulaştığını açıkladı.

MarktQuant’a göre, FED’in bu likidite sıkılaştırma önlemleri Bitcoin’in fiyat hareketini doğrudan etkiliyor gibi görünüyor. Veriler, düşüşlerin 7.7 günlük standart sapma ile ortalama 18.2 günlük bir gecikmeye sahip olduğunu ve yatırımcılara pozisyonlarını tahmin etme ve ayarlama fırsatı verdiğini gösteriyor.

Açıklamada, “FED RRP artışları sürekli olarak BTC düşüşlerine yol açıyor” denildi. “Bu dönemlerdeki hacim artışları satış baskısının arttığını teyit ediyor.”

İlgili Haber  Analiz Şirketi, Bitcoin İçin Boğanın Başlayacağı ve Biteceğine İnandığı İki Tarihi Açıkladı!

Ters Repo Programı, finansal kurumların fazla rezervlerini teminat karşılığında FED’e yatırmasına olanak tanıyarak finansal sistemdeki likiditeyi etkin bir şekilde azaltıyor. Likiditedeki bu sıkılaşma gerçekleştikçe, Bitcoin’in özellikle etkilendiği kripto para piyasasına da yansıyacak gibi görünüyor.

MarktQuant, FED’in RRP hamlelerini izlemenin önemini vurguladı ve likidite sıkılaştırması ile Bitcoin’in tepkisi arasındaki bu öngörülebilir gecikme süresini anlayarak yatırımcıların risk yönetimi ve portföy ayarlamaları konusunda daha bilinçli kararlar alabileceğini öne sürdü.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları