coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerKritik Güne Girdik: SEC Başkanı Gary Gensler ve Tüm SEC Bugün İfade...

Kritik Güne Girdik: SEC Başkanı Gary Gensler ve Tüm SEC Bugün İfade Verecek! İşte Kripto Para Beklentileri!

SEC Başkanı Gary Gensler, bugün diğer tüm SEC üyeleriyle birlikte kripto paraları da ilgilendiren bir ifade verecek.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi bugün yüksek önem taşıyan bir gözetim oturumuna hazırlanırken, Başkan Gary Gensler de dahil olmak üzere Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) beş üyesi de ifade verecek.

FOX Business, iki Cumhuriyetçi üyeden biri olan Komisyon Üyesi Mark Uyeda’dan, neler olabileceğine dair içgörüler sunan özel bir önizleme elde etti.

Yıllık gözetim sürecinin bir parçası olan duruşma, SEC’in 2021’de Başkan Biden tarafından atanan Gensler yönetimindeki düzenleyici yönü konusunda artan eleştirilerle karşı karşıya olduğu önemli bir anda gerçekleşiyor. Komisyonun 2024 başkanlık seçimlerini takiben siyasi bir değişime gitme ihtimali de göz önünde bulundurulduğunda, 2019’dan bu yana ilk kez komisyonun tamamı birlikte ifade verecek.

Biden tarafından 2022 yılında SEC’e atanan Uyeda, Gensler’in liderliğini açık bir şekilde eleştirdi. Gensler’i, iklim açıklamalarından özel fon yönetimi ve piyasa yapısındaki reformlara kadar Wall Street’i kural önerileriyle boğan ilerici bir düzenleyici gündemi zorlamakla suçluyor. Uyeda, kurumun yaklaşımının düzenleyici aşırılıklara ve yasal zorluklara yol açtığı konusunda uyarıyor.

FOX Business’a konuşan Uyeda, “Komisyon yapıcı bir düzenleyici olmaya geri dönmelidir” dedi ve SEC’in “birlikte nasıl çalışacakları konusunda çok az düşünerek 50’den fazla kural önerisi çıkardığını” sözlerine ekledi.

Uyeda, SEC’in agresif kural koyuculuğunun, kamuoyu yorum sürelerinin kısaltılması ve kurumun sınırlı yetkisini aşan kuralların “pervasızca” uygulanması da dahil olmak üzere aceleci prosedürlere yol açtığını söylüyor. Bu kuralların birçoğu şu anda yargı denetimiyle karşı karşıya ve mahkemeler SEC’in yöntemlerini geri püskürtüyor.

Bir diğer önemli tartışma konusu da SEC’in 2 trilyon dolarlık kripto para sektörünü ele alış biçimi. Uyeda, kurumun dijital varlıklar için net düzenleyici yönergeler sağlamadaki başarısızlığı konusunda özellikle görüş bildiriyor ve bunun inovasyonu engellediğini savunuyor. Uyeda, SEC’in düzenleyici bir çerçeve sunmak yerine, kripto firmalarına mevcut yasalara nasıl uyacakları konusunda çok az yönlendirme bırakarak, yaptırım eylemlerine çok fazla odaklandığına inanıyor.

İlgili Haber  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: "Kripto Para ve Hisse Senedi Vergisi Planı Rafa Kalktı"

“Kripto için yolun kurallarını sağlamadık… kurallarımıza uymak için pratik bir yol da sağlamadık. Bunun yerine, en iyi ihtimalle sınırlı rehberlik sağlayan kripto yaptırım eylemleri için zaman ve para harcadık” dedi.

SEC kaynaklarını kripto para yaptırımlarına yönlendirirken, Uyeda da kurumu, yaşlıları emeklilik birikimlerini yok edebilecek finansal dolandırıcılıklardan korumak gibi diğer endişe alanlarını ihmal etmekle eleştirdi.

Bugünkü duruşmanın gergin geçmesi bekleniyor zira her iki partiden kanun yapıcıların Gensler’in liderliğini mercek altına alması muhtemel. Uyeda, Gensler’in düzenleyici yaklaşımının hem Cumhuriyetçilerden hem de Demokratlardan eleştiri aldığını ve bazılarının SEC’in genel yönünü sorguladığını belirtti. Duruşma, bağımsız bir düzenleyici kurum olması amaçlanmasına rağmen taraflı davranma suçlamalarıyla karşı karşıya kalan SEC’in siyasallaşmasına ilişkin daha geniş endişeleri de vurgulayabilir.

2024’te Cumhuriyetçi bir yönetimin işbaşına gelme ihtimaliyle birlikte, Uyeda ya da diğer Cumhuriyetçi Komisyon Üyesi Hester Peirce, Gensler’in yerine SEC Başkanı olabilir ve bu da yaklaşan duruşmaya ve kurumun geleceğine daha fazla önem katabilir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları