coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerSon Dakika: FTX CEO'su Sam Bankman-Fried'in İşbirlikçisi Caroline Ellison'ın Cezası Belli Oldu!

Son Dakika: FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in İşbirlikçisi Caroline Ellison’ın Cezası Belli Oldu!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Alameda Research’ün eski CEO’su Caroline Ellison, FTX’in çöküşüne karıştığı için 24 ay hapis cezasına çarptırıldı ve 11 milyar dolarına el konulmasına karar verildi.

Ellison, Sam Bankman-Fried tarafından kurulan kripto para borsası FTX’i çevreleyen dolandırıcılık faaliyetlerinde kilit bir rol oynadı ve tutuklanmasının ardından yetkililerle kapsamlı bir işbirliği yaptı.

Aralık 2022’de Ellison, hükümetle yapılan işbirliği anlaşmasının bir parçası olarak iki kez elektronik dolandırıcılık ve beş kez de suç ortaklığı suçlarını kabul etti. Savcılar, Ellison’ın “olağanüstü” ve “zamanında” işbirliği yapması nedeniyle kendisine hoşgörü gösterilmesini tavsiye etti. Savunma ekibi ve federal Denetimli Serbestlik Dairesi, hapis cezası verilmemesini savunmuştu.

Ceza duruşması sırasında Yargıç Lewis Kaplan, Ellison’ın önemli işbirliğini kabul etti. Kaplan, “Bayan Ellison gibisini daha önce hiç görmedim” dedi ve ifadesinde kendini suçlamaktan çekinmediği için onu takdir etti.

İşbirliğine rağmen yargıç, FTX’in çöküşüne katkıda bulunan hileli faaliyetlerdeki rolünden dolayı hala sorumlu olduğunu belirtti.
Ellison, FTX’in kurucu ortağı Sam Bankman-Fried’in yargılanması sırasında üç gün boyunca ifade veren önemli bir tanıktı.

Savcılar, Ellison’ın hızlı işbirliğinin Bankman-Fried’ın Bahamalar’dan kaçmasını veya soruşturmayı daha fazla engellemesini önleyerek derhal suçlanmasını nasıl mümkün kıldığını vurguladılar.

Ellison ayrıca müşteri varlıklarının kurtarılması için FTX’in yeni CEO’su John J. Ray ile birlikte çalışarak Ray’in “değerli” olarak tanımladığı borçlu varlıklarının kurtarılmasına yardımcı oldu. Ellison’ın kalan varlıklarının çoğunu, el koyma yükümlülüklerini yerine getirdikten sonra bir anlaşmanın parçası olarak FTX borçlularına devretmesi bekleniyor.

Ellison dolandırıcılıktaki rolünden dolayı derin pişmanlık duyduğunu ifade etti. Savcılarla işbirliği yapmakla kalmadı, aynı zamanda gizlice kaydedilen ve daha sonra Bankman-Fried aleyhine delil olarak kullanılan özel bir toplantıda personelinden özür diledi.
Suç ortaklarının aksine, Ellison FTX veya Alameda’da hisse sahibi değildi ve savcılar dolandırıcılıktan elde edilen servetten kişisel olarak faydalanmadığını belirttiler.

Ellison’ın özel hayatı da bu davadan derinden etkilendi. New York Times tarafından yayınlanan sızdırılmış günlük kayıtları ve kripto topluluğu içinden gelen eleştiriler de dahil olmak üzere önemli bir kamu incelemesiyle karşı karşıya kaldı.

Savcılık, Ellison’ın kamuoyunun yoğun ilgisiyle karşılaştığını kabul ederek, “Hükümet, yakın tarihte daha fazla ilgi ve tacize maruz kalan başka bir işbirliği tanığı düşünemiyor” dedi.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları