coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinSon Dakika: MakerDAO, Binance'te Listeli Kripto Paranın Kaderini Etkileyecek Planını Durdurdu!

Son Dakika: MakerDAO, Binance’te Listeli Kripto Paranın Kaderini Etkileyecek Planını Durdurdu!

Kısa bir süre önce MakerDAO tarafından teminat olarak tutulmama kararı alınan tokende yeni gelişme var.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Daha önce MakerDAO olarak bilinen merkeziyetsiz finans (DeFi) kredi kuruluşu Sky, BitGo CEO’su Mike Belshe ile yaptığı önemli bir görüşmenin ardından teminat olarak Wrapped Bitcoin (WBTC) kullanmama planını yeniden gözden geçiriyor.

Karar, WBTC’yi destekleyen Bitcoin’in muhafazasına ilişkin süregelen endişelerin ve Sky’ın etkili danışmanı BA Labs’ın tavsiyesinin ardından geldi.

Bitcoin’in (BTC) Ethereum gibi diğer blockchain’lerde kullanılmasına olanak tanıyan bir token olan WBTC, DeFi kredilerinde teminat olarak yaygın bir şekilde kullanılıyor. WBTC şu anda 9.7 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Başlangıçta WBTC’yi destekleyen Bitcoin’in tek sorumlusu olan BitGo, Ağustos ayında bu sorumluluğu Tron’un kurucusu Justin Sun ile stratejik bir ortaklığa devrederek Sky topluluğunda endişelere yol açtı.

BA Labs, özellikle Sky’ın platformundaki 200 milyon dolarlık kredinin WBTC teminatıyla bağlantılı olduğu göz önüne alındığında, Sun’ın katılımı konusunda alarm vermişti. Geçtiğimiz hafta Sky topluluğu, danışmanın WBTC’nin Ekim ayından itibaren aşamalı bir süreçle devre dışı bırakılmasına yönelik tavsiyesi lehinde oy kullandı.

İlgili Haber  48 Trilyon Doları Saklayan Dev ABD Bankasının Bitcoin ve Kripto Para Hamlesinde Yeni Gelişme Var! Michael Saylor Müjdelemişti!

Ancak tartışmalar devam etti ve Belshe doğrudan Sky’ın forumunda topluluğa hitap etti. Sun’ın saklama düzenlemesi üzerinde tek taraflı kontrole sahip olmayacağını açıklayan Belshe, yeni saklama kuruluşu için çoklu imza anahtarlarını denetleyen BitGo ve BitGo Singapore’un operasyonel bağımsızlığını koruyacağını belirtti. Belshe, “BitGo ya da BitGo Singapur’da ‘anahtar yönetimi uygulamalarında değişiklik yapma kabiliyetine sahip olmayacaklarını’ garanti etti.”

Salı günü BA Labs, Belshe tarafından sağlanan ek açıklamayı kabul ederek, WBTC operasyonlarının ve anahtar yönetiminin mevcut durumu konusunda artık daha rahat olduklarını belirtti. Danışman ayrıca, WBTC teminatına maruz kalmanın toplam borçlanmada yaklaşık 170 milyon dolara düştüğünü ve riski daha kabul edilebilir seviyelere indirdiğini kaydetti.

BA Labs, “BitGlobal’ın WBTC için imzalayan olarak hizmet vermesiyle ilgili endişelerimiz devam etmekle birlikte, artık teminatın derhal kaldırılmasını gerektirecek düzeyde olmadığını düşünüyoruz” dedi ve kaldırılma sürecine süresiz bir duraklama önerdi.

WBTC’yi teminat olarak sürdürme kararı, Wrapped Bitcoin piyasasında artan rekabetin ortasında geldi. Mantle Network tarafından desteklenen dlcBTC, Threshold’un tBTC’si ve FBTC gibi çeşitli alternatifler ilgi görmeye başladı. İlgili bir gelişme olarak Coinbase kısa süre önce kendi Wrapped BTC rakibi cbBTC’yi piyasaya sürerek bu alandaki rekabeti daha da yoğunlaştırdı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları