coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizCardano (ADA) Kurucusundan Ethereum (ETH) İçin Çok Ağır Eleştiriler Geldi!

Cardano (ADA) Kurucusundan Ethereum (ETH) İçin Çok Ağır Eleştiriler Geldi!

Cardano (ADA) kurucusu Charles Hoskinson Ethereum'u Vitalik Buterin tarafından yönetilen bir diktatörlük olarak tanımladı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Cardano (ADA) kurucusu Charles Hoskinson, Ethereum hakkında cesur açıklamalarda bulunarak Cardano ile ETH arasındaki tartışmayı yeniden alevlendirdi.

Ethereum Diktatörlük’tür!

Singapur’da düzenlenen Token2049 etkinliğinde konuşan Cardano kurucusu Ethereum‘un mevcut yönetim modelini eleştirerek Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin’in rehberliğine aşırı bağımlı olduğunu söyledi.

ETH için sert eleştirilerde bulunan Hoskinson Ethereum’u Vitalik Buterin tarafından yönetilen bir diktatörlük olarak tanımladı.

Hoskinson, Vitalik olmadan Ethereum’un geleceğinin belirsiz olacağını savundu.

“Ethereum ağı, tüm vizyonu 30 yaşındaki Buterin ile başlayıp onunla biten ve Vitalik Buterin tarafından yönetilen bir diktatörlüktür.

Herkes yol haritası için ona bakıyor. Herkes ilham için ona bakıyor ve ayrıca insanları bir araya getirmek için yeterli güce sahip tek kişi o.

Buterin’i şu anda Ethereum’daki denklemden çıkarırsanız, bir sonraki sert çatallanma nasıl olacak ve oraya ne kadar çabuk varabilecekler? “

Cardano kurucusu daha önce de Ethereum’yu eleştirerek ETH’nin ADA yol haritasını aldığını iddia etmişti.

İlgili Haber  Cardano Kurucusundan Ethereum İçin Cesur Açıklamalar Geldi! ETH- ADA Tartışması Alevlendi!

Cardano (ADA) Ethereum’dan Çok Farklı!

Charles Hoskinson, Cardano’da Voltaire dönemindeki yönetim değişikliğinin, ADA‘nın Ethereum gibi bir “diktatörlüğe” dönüşmesini engellediğini ve Bitcoin‘in “anarşisinden” kaçındığını söyledi.

Hoskinson, Cardano’nun yeni yönetim modelinin, delege edilmiş temsilciler ve Intersect adlı üye tabanlı bir organizasyon kullanarak karmaşık yönetim konularını oylamaya sunarak “verimlilik, etkililik ve bütünlükten oluşan yönetim üçlemesine” sahip olduğunu söyledi.

“Eğer bu üç şeye sahipseniz, o zaman Bitcoin’in anarşisinden veya Ethereum’un diktatörlüğünden kaçınma şansınız oldukça yüksektir ve aslında tek bir sesle ilerleyebilen, ancak sonuçta herkesi temsil ettiği için yine de merkeziyetsiz olan bir şeye sahip olursunuz.”

Ethereum’un sekiz orijinal kurucu ortağından biri olan Charles Hoskinson Ethereum Vakfı’nın da CEO’suydu ancak protokole ilişkin kâr amacı güden vizyonu Buterin’inkiyle uyuşmadı ve 2014 yılında ayrıldı.

Bu noktada o zamandan bu yana Cardano’yu şekillendirmek için çalıştığını belirten FHoskinson “Cardano ağının yeni yönetim modelinde Charles’ın hayatta veya ölü olmasının bir önemi yok. Her gün yenilik olacak şeklinde tasarlandı” dedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları