coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinGüney Kore'den Bu Altcoine Yüklü Miktarda Ceza Geldi! Fiyat Ters Tepki Verdi,...

Güney Kore’den Bu Altcoine Yüklü Miktarda Ceza Geldi! Fiyat Ters Tepki Verdi, Yükselişe Geçti!

Worldcoin'in geliştiricisi olan Tools for Humanity Güney Kore soruşturması kapsamında 1,1 milyar Kore wonu yani 830.000 dolardan fazla para cezası aldı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Pek çok ülkeyle veri ihlali konusunda sorunlar yaşayan tartışmalı altcoin Worldcoin’e Güney Kore’den kötü haber geldi.

The Block’un haberine göre, Güney Kore Kişisel Bilgilerin Korunması Komisyonu (PIPC) bugün Worldcoin’in geliştiricisi olan Tools for Humanity’e yerel gizlilik yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle 1,1 milyar Kore wonu yani 830.000 dolardan fazla para cezası verdiğini duyurdu.

PIPC’ın açıklamasına göre, Worldcoin Vakfı, taranan iris verilerinin toplanma amacı ve saklama süresi konusunda ilgili yeterli bilgilendirme yapmadı ve ayrıca, 22 Mart tarihin öncesinde de biyometrik veri onay formunun Korece çevirisini de sunmadı.

Yapılan açıklamaya göre, Worldcoin Foundation, hassas bilgileri uygunsuz bir şekilde ele alıp yurtdışına aktardığı gerekçesiyle 725 milyon KRW (yaklaşık 546.000 ABD Doları) para cezasına çarptırıldı.

Ayrıca Tools for Humanity (TFH) de, kişisel verilerin yurtdışına iletilmesine ilişkin yerel düzenlemeleri ihlal ettiği gerekçesiyle 379 milyon KRW (yaklaşık 285.000 ABD Doları) para cezasına çarptırıldı.

Soruşturma, Worldcoin’in kripto para birimi sunmak için izinsiz biyometrik veri topladığına dair şikayetler ve raporların ardından Şubat ayında başlamıştı.

TFH, yaptığı basın açıklamasında Güney Kore düzenleyicilerinin kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek soruşturmanın başlamasından bu yana belirlenen zayıflıkları giderdiklerini söyledi.

Worldcoin (WLD) Güney Kore’den gelen ceza haberine rağmen son 24 saatte bir atılım gerçekleştirdi ve %15,9 yükseldi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları