coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBinance CoinBeklenen Büyük An Nihayet Geldi: Binance Kurucusu Changpeng Zhao (CZ), Cezaevinden Çıktı!...

Beklenen Büyük An Nihayet Geldi: Binance Kurucusu Changpeng Zhao (CZ), Cezaevinden Çıktı! BNB Fiyatı Hareketli!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in kurucusu Changpeng Zhao, dakikalar önce Kaliforniya’daki bir cezaevinden serbest bırakıldı.

Gelişmenin ardından BNB fiyatında hareketlilik başladı.

BNB fiyatının CZ’nin serbest bırakılmasına gösterdiği tepki.

47 yaşındaki Zhao, siber suçluların ve terörist grupların borsayı yasadışı ticaret faaliyetleri için kullanmalarına olanak sağladığı iddia edilen yetersiz uyum önlemleriyle ilgili suçlamaların ardından federal gözetim tutuluyordu.

Kasım ayında Zhao, 2017 yılında Şangay’da faaliyete geçen ve kısa sürede yıllık trilyonlarca dolarlık kripto işlemi gerçekleştiren Binance’de yeterli kara para aklama karşıtı protokolleri uygulamamaktan suçlu bulunmuştu. Cezaevleri Bürosu sözcüsü Scott Taylor, Zhao’nun Long Beach, Kaliforniya’daki bir rehabilitasyon merkezinden serbest bırakıldığını doğruladı. Zhao, Haziran ayında rapor verdikten sonra düşük güvenlikli bir tesiste dört ay hapis yatmıştı.

İtiraf anlaşmasının bir parçası olarak Zhao, 50 milyon dolar kişisel para cezası ödemeyi kabul etti. Binance ayrıca kara para aklamayı önleme ve yaptırım yasalarını ihlal etme suçlamalarını çözümlemek için 4.3 milyar dolara anlaştı. Anlaşmanın ardından Zhao, Binance’in CEO’luğundan istifa etti ve şirkette yönetici pozisyonunda bulunması yasaklandı.
Bloomberg Wealth’e göre Zhao’nun kişisel net servetinin hala yaklaşık 30 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Binance şu anda Abu Dhabi Global Market’in eski baş regülatörü Richard Teng’in liderliği altında bulunurken, Zhao’nun üç çocuğunun annesi olan kurucu ortak Yi He de şirketin operasyonlarında önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Nisan ayında, Binance ilk yönetim kurulunu oluşturduğunu duyurdu, ancak henüz küresel bir merkez kurmadı ve merkezi olmayan bir “sanal” şirket olarak kimliğini korudu.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları