coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizBir Ülke Daha Kapılarını Bitcoin'e Açtı! Vatandaşları Artık Spot Bitcoin ETFlerine Yatırım...

Bir Ülke Daha Kapılarını Bitcoin’e Açtı! Vatandaşları Artık Spot Bitcoin ETFlerine Yatırım Yapabilecekler!

Tayvan bazı yatırımcıları için spot Bitcoin ETF'lerine kapılarını açtı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD bu yılın Ocak ayında spot Bitcoin ETF‘lerine onay vererek hem BTC hem de kripto para piyasası için dönüm noktası niteliğimde bir karar imza attı.

Bitcoin ETF’leri yatırımcılardan yoğun ilgi görürken bir ülke daha Bitcoin ETF’lerine kapılarını açtı.

Buna göre Tayvan’ın en üst düzey finansal menkul kıymetler düzenleyicisi olan Finansal Denetim Komisyonu (FSC), profesyonel yatırımcıların belirli bir denetim ve kurallar çerçevesinde Bitcoin ETF gibi ürünlere yatırım yapabileceğini söyledi.

Tayvan FSC, son duyurusunda yabancı kripto ETF’leriyle ilişkili yatırım risklerini gözden geçirmek üzere Çin Cumhuriyeti Menkul Kıymetler İşletmeleri Derneği ile istişarelere başladığını belirtti.

FSC istişareler sonrasında profesyonel yatırımcıların bu yüksek riskli ETF’lere yeniden emanet yoluyla yatırım yapmalarını önerdiklerini söyledi.

Başlangıçta, Tayvan’daki perakende yatırımcıların Bitcoin ETF’lerine maruz kalmalarına imkan tanınmayacak. Yalnızca kurumsal yatırımcılar, yüksek net değerli tüzel kişiler ve önemli varlık portföylerine ve ilgili yatırım deneyimine sahip bireysel yatırımcılar dahil olmak üzere profesyonel yatırımcılar ETF’lere maruz kalabilecekler.

FSC, ayrıca ülkedeki menkul kıymet şirketlerinin Bitcoin ETF’lerine maruz kalmak için öncelikle yönetim kurulu onayına sahip olmaları gerektiğini belirterek, kurumsal yatırımcılar haricindeki müşterilerin kripto ETF’lerini ilk kez satın almadan önce bir risk uyarı mektubu imzalamaları gerekeceğini açıkladı.

“Sanal varlıkların karmaşık doğası ve fiyat dalgalanmalarının şiddetli olması nedeniyle, kripto ETF’lerinin yatırım riskleri daha yüksektir. Menkul kıymet şirketlerinin yabancı sanal varlık ETF’leri alım satımında yalnızca profesyonel yatırımcılara hizmet vermesine izin verilecektir.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları