coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizBitcoin'deki Düşüşün Nedeni Ne? Düşüş Devam Edecek Mi? Ünlü Analist ABD'ye İşaret...

Bitcoin’deki Düşüşün Nedeni Ne? Düşüş Devam Edecek Mi? Ünlü Analist ABD’ye İşaret Etti, Yatırımcıları Rahatlatan Açıklamalarda Bulundu!

10x Research kurucusu Markus Thielen, Bitcoin'deki bu düşüşün aşırı alım koşullarından kaynaklanan ve tipik bir boğa piyasası geri çekilmesi olduğunu söyledi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin fiyatı, ABD’de önemli bir makro haftanın başlangıcında yatırımcıların panik satışları arasında Pazartesi günü %3’ten fazla düşüş gördü.

Bitcoin bugün yaklaşık 65.000 doların üstünden 63.200 dolara kadar varan bir düşüş yaşarken 10x Research’e göre bu düşüş, aşırı alım koşullarından kaynaklanan ve tipik bir boğa piyasası geri çekilmesi gibi görünüyor.

Coindesk’e konuşan 10x Research kurucusu Markus Thielen, geçen haftaki raporunda Bitcoin’in kısa vadede aşırı alım sinyali gösterdiğini belirttiğini ancak bu düşüşün kısa vadeli olduğunu belirtti.

“Geçtiğimiz haftanın raporunda, Açgözlülük ve Korku endeksinin yükselen seviyeleriyle yansıtıldığı üzere, BTC’nin kısa vadede aşırı alımda göründüğünü belirtmiştik.

Mevcut kısa vadeli geri dönüş sinyalleri düşüşe geçti ve önümüzdeki birkaç gün içinde bir geri çekilmenin muhtemel olduğunu gösteriyor. Ancak düzeltmenin kısa vadeli olacağını düşünüyoruz.”

Haziran Ayından Bu Yana Yaşanan Olay Yine Yaşanıyor!

Markus Thielen, son düşüşün bu hafta açıklanacak olan ABD ISM verileriyle de bağlantılı olduğunu belirterek Haziran ayından bu yana, ABD ISM Üretim verilerinin yayınlandığı ayın ilk haftasında Bitcoin fiyatının %10’luk düşüş yaşadığına dikkat çekti.

Thielen, Bitcoin’de dördüncü çeyrek için yükseliş beklentilerinin geçerli olduğunu belirterek şunları söyledi:

“ABD ISM Üretim verileri, ileriye dönük göstergelerin durgunluk seviyelerine yakın bir seviyeye düştüğünü gösteriyor. Bu, yarının verilerini oldukça belirsiz kılıyor. Veri 48,0’ın altına düşerse, Bitcoin’de başka bir düşüşe yol açabilirken, daha yüksek bir sayı bir yükselişi tetikleyebilir.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları