coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoin MadenciliğiAnaliz Şirketi Kritik Uyarı Paylaştı: Bitcoin Madencileri İçin Riskli Görünüm Var! Anlamı...

Analiz Şirketi Kritik Uyarı Paylaştı: Bitcoin Madencileri İçin Riskli Görünüm Var! Anlamı Ne?

Kripto para analiz şirketi Alphractal, yaptığı açıklamasında Bitcoin madencilerini etkileyebilecek bir uyarıda bulundu.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kripto para analiz firması Alphractal, Bitcoin madencilerinin 2024’teki ilk kapitülasyon olanı yaşadıklarını ve önlerinde daha fazla potansiyel zorluk olduğunu bildirdi.

Şirketin Hash Ribbons, Difficulty Ribbons ve tescilli kapitülasyon tanımlayıcısına dayanan analizi, iki tür madenci kapitülasyonunu vurguluyor: Ilımlı ve Agresif.

Ilımlı Kapitülasyon

Ilımlı Kapitülasyon, bazı madencilerin genellikle stratejik bir Bitcoin satışını veya iş modellerinde yapılan ayarlamaları takiben operasyonlarını küçültmesi veya kapatması durumunda ortaya çıkabilir. Bu tür bir kapitülasyon tipik olarak düşen kârlar veya operasyonel verimsizlikler tarafından tetiklenir ancak Agresif Kapitülasyon kadar şiddetli değildir.

Agresif Kapitülasyon

Agresif Kapitülasyon daha uç bir olaydır ve genellikle Bitcoin fiyatındaki keskin düşüşler veya ani dış şoklar nedeniyle önemli sayıda madencinin faaliyetlerini durdurmasıyla işaretlenen nadir bir durumdur. Kayda değer bir örnek, birçok madenciyi aniden faaliyetlerini durdurmaya zorlayan Çin’deki 2021 madencilik yasağıydı. Tarihsel olarak, Agresif Kapitülasyon Bitcoin fiyat diplerine denk gelir ve 2011, 2018 ve 2021’de olduğu gibi boğa piyasaları sırasında yüksek madenci geliri dönemlerinden sonra ortaya çıkar.

Alphractal’a göre, Agresif Kapitülasyon tipik olarak Bitcoin ağının hash oranı ile zorluk ayarlaması arasında büyük bir eşitsizlikle tetiklenir ve bu süreç yaklaşık 14 gün sürer. Kapitülasyon olayları genellikle iki haftadan fazla sürmediği için bu kısa pencere genellikle çok önemlidir.

İlgili Haber  Bitcoin'deki Düşüşün Nedeni Ne? Düşüş Devam Edecek Mi? Ünlü Analist ABD'ye İşaret Etti, Yatırımcıları Rahatlatan Açıklamalarda Bulundu!

Analiz Şirketinin İddiasına Göre 2024 Bitcoin Madenci Kapitülasyonu Nasıl?

Haziran 2024’te Bitcoin madencileri, hash başına günlük gelirin tarihin en düşük noktasına düşmesiyle orta düzeyde bir kapitülasyon olayı yaşadı. Bu durum birçok madencinin operasyonel stratejilerini yeniden değerlendirmesine yol açtı. ABD doları cinsinden toplam madencilik geliri bu yıl 105 milyon dolarla zirveye ulaşırken, hash sonrası gelir önceki döngülerde olduğu gibi geri dönmedi ve bu da piyasa dinamiklerinde bir değişim olduğunu gösteriyor.

BTC’de hash başına gelirin tarihin en düşük seviyesine indiğini gösteren grafik.

Alphractal tarafından kaydedilen en önemli değişikliklerden biri, zincir üzerindeki temel ölçümleri değiştiren büyük madencilik şirketlerinin artan varlığı. Bu şirketlerin hisse senetlerinin performansı artık zincir üzerindeki verilerle daha yakından ilişkili ve bu da daha merkezi ve rekabetçi bir ortamı yansıtıyor. Bu merkezileşme, küçük madenciler yeni ekipmanlara yatırım yapabilen ve operasyonlarını optimize edebilen büyük şirketlerle rekabet etmekte zorlandıkça yeni riskler ortaya çıkarıyor.

Alphractal, büyük bir madencilik şirketinin kapanması durumunda, Bitcoin ağının hash oranında keskin bir düşüşe yol açabileceği ve potansiyel olarak yeni bir madenci kapitülasyon turunu tetikleyebileceği konusunda uyarıyor. Ufukta görünen bu risklerle birlikte, 2024 yılında Bitcoin madenciliğinin geleceği önceki döngülere kıyasla daha belirsiz görünüyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları