coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizBitcoin'de Bugünkü Düşüşün Sebebi Ne? İşte Cevap ve Son Durum!

Bitcoin’de Bugünkü Düşüşün Sebebi Ne? İşte Cevap ve Son Durum!

Bitcoin bugün kısa bir süre önce çıktığı 66.000 dolara rağmen bir düşüş yaşadı ve 64.000 doların altına indi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Shigeru Ishiba’nın Pazartesi günü Japonya’nın yeni Başbakanı olarak seçilmesi, Japon hisse senetleri ve Bitcoin (BTC) de dahil olmak üzere riskli varlıkların darbe almasıyla birlikte finansal piyasalarda dalgalanmaya yol açtı.

Analistlere Göre Bitcoin’deki Düşüşün Sebebi, Japonya’nın Faiz Artırma Olasılığının Artması

Shigeru Ishiba’nın Pazartesi günü Japonya’nın yeni Başbakanı olarak seçilmesi, Japon hisse senetleri ve Bitcoin de dahil olmak üzere riskli varlıkların darbe almasıyla birlikte finansal piyasalarda dalgalanmaya yol açtı. Hafta sonu 66.300 dolar gibi yüksek bir seviyeye ulaşan Bitcoin, açıklamanın ardından %4’lük bir düşüşle 63.500 dolar civarına geriledi.

Piyasanın tepkisi, Ishiba’nın Japonya Merkez Bankası (BoJ) aracılığıyla faiz oranlarını yükseltmek ve daha yüksek kurumsal vergileri savunmak da dahil olmak üzere şahin para politikalarına geçmişte verdiği destekten kaynaklanıyor. Bu politika duruşu, zaten değişken olan kripto piyasasını daha da düşürebilecek başka bir potansiyel faiz artırımı korkusunu körükledi.

Temmuz ayının başlarında Japonya Merkez Bankası bu yıl ikinci kez faiz oranlarını artırarak kripto para piyasasından milyarlarca doları silip süpürmüştü. Yatırımcılar şimdi Ishiba’nın liderliğinde yapılacak bir başka artırımın daha da önemli bir etki yapabileceğinden endişe ediyor.

Ancak bu endişeyi herkes paylaşmıyor. Sidney’deki Pella Funds Management’ta analist olan Steven Glass, CNBC’nin Squawk Box programına verdiği demeçte Ishiba’nın seçilmesinin daha fazla faiz artışıyla sonuçlanmasının olası olmadığını söyledi. “BoJ’un politika faizlerini artırması pek olası değil,” diyen Glass, Japon ekonomisinin kırılganlığını ve böyle bir hamleyi gerektirecek enflasyon seviyelerinin yetersizliğini gerekçe gösterdi.

Seçim, daha elverişli küresel finansal koşulların ortasında %20’lik bir ralli gören Bitcoin için güçlü bir Eylül ayının ardından geldi. FED’in %0.5’lik faiz indirimi ve Çin’in parasal teşvikleri kripto paralar gibi daha riskli varlıkları destekledi.

İlgili Haber  Analiz Şirketi, Bitcoin'de Yükseliş Beklediğini Açıkladı, Nedenlerini Sıraladı!

Yine de analistler, Japonya’nın ekonomi politikalarının, özellikle de yeni etkileyenlerin, kripto piyasası için geniş kapsamlı sonuçları olabileceği konusunda uyarıyor. BitMEX’in kurucusu Arthur Hayes daha önce yenin kripto paralar, teknoloji hisseleri ve ABD borç piyasaları için “en önemli makro değişken” olduğunu vurgulamıştı.

Mayıs ayında Hayes, Japonya’nın zayıf yeninin bir kripto rallisini tetikleyerek Bitcoin’i yeni zirvelere taşıyabileceğini savunmuştu. Ancak Japonya Merkez Bankası’nın Temmuz ayında faiz oranlarını yükseltmesi yeni güçlendirerek hisse senetlerinde küresel bir satışa ve Bitcoin’in Ocak ayından bu yana ilk kez 50.000 doların altına düşmesine yol açmıştı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

1 Yorum

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
El Professor

Artık şuna kesin inanıyorum: Bitcoinde yükselişin de düşüşün de bir sebebi yok. Sadece olacağı zaman oluyor ve olduktan sonra sebep aranıyor. Bu net! Zifiri karanlık bir tünelde el yordamı ile ilerlemek gibi bir şey bu. Tek bir şeyden emin olmak gerekir: tünelin sonunda ışık var.

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları