coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinABD'li Yargıç SEC'i Haklı Buldu! SEC Bu Altcoine ve CEO'suna Karşı Açtığı...

ABD’li Yargıç SEC’i Haklı Buldu! SEC Bu Altcoine ve CEO’suna Karşı Açtığı Davayı Kazandı!

ABD'li bir yargıç RvT ICO davasında yani Rivetz Corp ve CEO'su Steven Sprague'ye karşı açılan davada SEC lehine karar verdi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kayıt dışı ilk coin arzlarına (ICO) yönelik devam eden baskılarına devam ederken bu konuda bir zafer elde etti.

Massachusetts federal mahkemesi hakimi Mark Mastroianni, iflas etmiş blockchain donanım şirketi Rivetz Corp ve CEO’su Steven Sprague‘ye karşı açılan davada SEC lehine karar verdi.

Yargıç CEO Sprague’in Rivetz aracılığıyla Ethereum tabanlı Rivetz- RvT tokenini ABD vatandaşlarına sunarak kayıt dışı menkul kıymet sattığına karar verdi.

SEC iflas etmiş blockchain donanım firması ve CEO’su Steven Sprague’e Eylül 2021’de dava açtı. SEC bu davada şirket ve CEO’sunun 2017’deki ICO’sunda 7.200’den fazla yatırımcıya, üçte biri ABD’de olmak üzere 18 milyon dolar değerinde Rivetz token’ı sattığını iddia etti.

Yargıç Mastroianni, “Tokenlar ERC-20 tokenları olarak işlevseldi ancak Rivetz’in henüz işlevsel bir güvenlik ekosistemi olmadığından ek bir kullanımı veya içsel değeri yoktu” diye yazdı.

Yargıç ayrıca RvT tokenlerinin değerinin şirketin gelecekteki çabalarına bağlı olduğunu belirterek, yatırımcıların kâr beklentisi olduğunu ve tokenin bir menkul kıymet olarak tanımlayan diğer koşulları da karşıladığını söyledi.

Bu karar, SEC’in yakın zamanda Opporty International’a karşı açtığı ve 2017’deki bir ICO’dan kayıt dışı menkul kıymetlerle ilgili benzer bir davada kazandığı kısmi zaferin ardından geldi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları