coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizAnalist, İran-İsrail Gerilimini ve Bitcoin Piyasasına Etkisini Değerlendirdi!

Analist, İran-İsrail Gerilimini ve Bitcoin Piyasasına Etkisini Değerlendirdi!

Lekker Capital'in kurucusu Quinn Thompson, yaptığı açıklamasında son İran-İsrail gerilimini ve Bitcoin'i değerlendirdi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırılarının ardından jeopolitik gerilimlerin alevlenmesiyle Salı günü kripto para fiyatları düştü ve Ethereum 2.500 doların altına geriledi.

Belirsizlik küresel piyasalarda yatırımcıları ürküttü ve onları tahvil, dolar ve altın gibi daha güvenli varlıklara yönlendirdi.

Analist, İran-İsrail Çatışmasının Ardından Konuştu

Lekker Capital’in kurucusu Quinn Thompson, piyasaların tepkisini yorumlarken İran’ın tepkisinin ölçülü olacağına dair bir umut olduğunu belirtti. Ancak Orta Doğu’da gerilimin tırmanma potansiyeli yaygın bir endişeye neden oluyor.

Thompson, “Orta Doğu’da büyük bir tırmanma ihtimali yalnızca %20 olsa bile, sonuç felaket olabileceğinden piyasalar bu riski yansıtacak şekilde yeniden fiyatlama yapmalıdır” dedi. Thompson ayrıca çatışmanın siyasi sonuçlarının da altını çizerek, bir tırmanmanın yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinde eski Başkan Donald Trump’ın seçim şansını artırabileceğini söyledi.

İlgili Haber  Son Dakika: XRP ETF Tarafında Yeni Gelişmeler Var! İlk Adımın Atıldığı İddia Ediliyor! İşte Detaylar

Jeopolitik risklerin ötesinde Thompson, bu haftaki ekonomik takvimin (ABD’de önemli bir istihdam raporuyla sonuçlanacak) piyasalarda ihtiyata yol açan bir başka faktör olduğuna dikkat çekti. Birçok yatırımcının rutin hedge işlemlerini gerçekleştirmesi bugünkü satışlara daha da katkıda bulundu.

Yatırımcıların riskli varlıklardan kaçmasıyla Nasdaq’ın erken işlemlerde %1.5 düşmesiyle daha geniş borsa da darbe aldı. Genellikle “dijital altın” olarak adlandırılan Bitcoin bazen güvenli bir liman olarak görülse de, o da düşüşten muaf değildi ve kısa bir süre 62.000 doların altına indi.

Thompson, piyasaların hem kripto hem de hisse senetlerindeki iyimserlikle aşırı alım yaptığını açıkladı. “Birçok varlığın teknik göstergelere dayalı olarak ne kadar yüksek fiyatlandırıldığı göz önüne alındığında, kötü haberler geldiğinde düşüşe karşı daha savunmasızdılar” dedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları