coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerABD Adalet Bakanlığı Büyük Kripto Para Operasyonu Yaptı!

ABD Adalet Bakanlığı Büyük Kripto Para Operasyonu Yaptı!

ABD Adalet Bakanlığı, yaptığı resmi açıklamasına göre büyük bir kripto para operasyonu düzenledi. İşte detaylar.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), bir kişinin 37 milyon doları aşan büyük ölçekli bir kripto para hırsızlığıyla ilgili suçlamaları kabul ettiğini duyurdu.

ABD’li Yetkililer, Toplam 37 Milyon Dolarlık Kripto Para Çalan 21 Yaşındaki Kişiyi Yakaladı

Lebanon, Indiana’dan 21 yaşındaki Evan Frederick Light, 30 Eylül 2024 tarihinde federal mahkemeye çıktı ve burada dolandırıcılık ve kara para aklama ile ilgili komplo suçlamalarını kabul etti.

Suçlamalar Light’ın Şubat 2022’de gerçekleştirdiği bir siber saldırıdan kaynaklanıyor. Güney Dakota, Sioux Falls’daki bir yatırım holding şirketini hedef alan Light ve suç ortakları, müşterilerin kişisel tanımlanabilir bilgilerini (PII) çaldı ve ardından yaklaşık 600 kurbandan kripto para hortumladı ve toplam hırsızlık 37 milyon doları aştı.

ABD Savcısı Alison J. Ramsdell mahkûmiyet kararının önemini belirterek şunları söyledi:

“Bu mahkûmiyet kararları, ABD Savcılığı ve FBI’ın bir siber suçluyu tespit etme, onu sorumlu tutma ve işlediği suçların mağdurlarına öncelik verme konusundaki amansız çabalarını yansıtmaktadır. Bu sanık siber yeraltı dünyasının gölgelerinde saklanmaya çalışsa da ekibimizin ulaşamayacağı bir yerde değildi.”

İlgili Haber  Son Dakika: Söylentiler Doğru Çıktı! XRP ETF Yolda Mı? Başvuru Yapan Şirketten Açıklama Geldi!

Suçlamalar, her bir suç için 20 yıla kadar hapis, ağır para cezaları ve üç yıl denetimli serbestlik gibi ağır cezalar içeriyor. Mağdurlara tazminat ödenmesi de mahkeme tarafından kararlaştırılabilir.

FBI Minneapolis’ten Sorumlu Özel Ajan Alvin M. Winston Sr. Adalet Bakanlığı’nın siber suçlarla mücadele konusundaki kararlılığını dile getirerek şunları söyledi:

“Siber saldırılar hem bireyler hem de işletmeler için ciddi bir tehdit oluşturuyor ve biz kendimizi halkı bu sofistike saldırılardan korumaya adadık. FBI, finansal kazanç için teknolojiyi istismar edenlerin sorumlu tutulmasını sağlamak için ortaklarımızla birlikte çalışmaya devam edecektir.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları