coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerXRP Spot ETF Onaylanacak Mı? Analist, Şartı Açıkladı!

XRP Spot ETF Onaylanacak Mı? Analist, Şartı Açıkladı!

XRP Spot ETF başvurusu yapılmasının ardından bir analist, bunların onaylanmasının bir şarta bağlı olduğunu söyledi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kripto para fon yöneticisi Bitwise Asset Management, Ripple destekçilerinin önemli bir gelişme olarak gördüğü bir hareketle, ABD’de XRP Spot ETF için başvuruda bulundu.

Başvuru, Ripple’ın şirketi kayıtsız XRP satışları yoluyla 1.3 milyar dolar toplamakla suçlayan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile devam eden yasal mücadeleleri sırasında geldi.

Analiste Göre XRP Spot ETF Başvurusu, Trump’ın Olası Zaferine Hazırlık

2023 yılında bir mahkeme kararı, XRP’nin halka açık borsalarda işlem gördüğünde bir menkul kıymet olmadığını tespit etti. Bununla birlikte, XRP’nin kurumsal satışlarının, ABD yasalarına göre yatırım sözleşmeleri olarak kabul edildikleri ve uygun kayıt gerektirdikleri için menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği kabul edildi. Hukuki ihtilaf, Ripple’ın 125 milyon dolar ceza ödemesine karar verilmesiyle sonuçlandı. İkincil satışlara ilişkin karara rağmen, bunun SEC’in Bitwise’ın ETF başvurusuna ilişkin kararını etkileyip etkilemeyeceği belirsizliğini koruyor.

İlgili Haber  BlackRock, İran-İsrail Olayı Gibi Olaylar İçin Bitcoin Fiyatının Ne Zaman Toparlanacağını Açıkladı! İşte Beklenen Tarih

Sygnum’da yatırım araştırmaları başkanı olan Katalin Tischhauser, Bitwise’ın XRP Spot ETF başvurusunun SEC’in XRP’yi bir menkul kıymet olarak görüp görmemesine bağlı olmayabileceğini açıkladı. Bunun yerine, SEC’in “denetlenebilir bir piyasa” için gerekliliklerine odaklanıyor. Şu anda yalnızca Bitcoin ve Ethereum, Chicago Ticaret Borsası’nda (CME) düzenlenmiş vadeli işlem piyasalarına sahip ve bu da bu varlıklar için ETF onaylarının alınmasında kilit bir faktör oldu.

Tischhauser, Bitwise’ın XRP Spot ETF başvurusunu, Trump’ın kazanması durumunda 2024 ABD başkanlık seçimlerinden sonra SEC politikasında olası bir değişiklik beklentisiyle “süreyi başlatmak” için yapmış olabileceğini öne sürdü.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, bu yılın başlarında Ethereum ETF’lerinin onaylanmasının ardından XRP ve diğer kripto para ETF’lerinin “kaçınılmaz” olduğunu daha önce ifade etmişti. Bitcoin ETF’leri 18 milyar dolar taze sermaye çekerek büyük ilgi görürken, bir XRP ETF’sine yönelik talebin bu seviyeye ulaşıp ulaşmayacağı belirsizliğini koruyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları