coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizBitcoin Bu Hafta Sonu Nasıl Hareket Edecek? Analist BTC İçin Zorlu Olabilir...

Bitcoin Bu Hafta Sonu Nasıl Hareket Edecek? Analist BTC İçin Zorlu Olabilir Dedi, Tahminlerini ve Nedenlerini Açıkladı!

Bitcoin'de yatırımcılar haftasonu daha çok volatilite bekliyor.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin (BTC) ve altcoinler yükseliş olarak bilinen Ekim ayına büyük beklentilerle girdi ancak İran- İsrail arasındaki gerginlik kripto para piyasasına büyük darbe vurdu.

İran- İsrail arasındaki belirsizlik devam ederken yatırımcılar da tedirgin oluyor. Bu durum piyasaya volatilite olarak yansırken bir analist hafta sonunun oldukça volatil geçeceğini söyledi.

CoinDesk’e konuşan Arbelos Markets kurucu ortağı Joshua Lim, bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verileri ve Ota Doğu’daki jeopolitik gerginlikler nedeniyle bu hafta sonu Bitcoin’de oynaklık beklendiğini söyledi.

Geçtiğimiz Ekim ayından bu yana Bitcoin’in hafta sonlarını çoğunlukla sakin geçirdiğine dikkat çeken analist, bu durumun değiştiğini belirtti.

Deribit opsiyon verilerine atıfta bulunan Lim, Bitcoin’in 5 Ekim’de önemli fiyat dalgalanmaları görmesi beklendiğini söyledi. Verilere göre özellikle, 4-5 Ekim arasında yıllık zımni oynaklıkta %39’dan %51’e sıçrama beklendiği belirtildi.

Joshua Lim oynaklık verilerine göre yatırımcıların Cuma ve Cumartesi günü fiyat dalgalanmalarını fiyatladığını belirterek şunları söyledi:

” Yatırımcılar 4-5 Ekim’de Bitcoin fiyatında daha fazla volatilite bekliyor. Volt eğrisinde çok belirgin bir dalgalanma var – Cuma (4 Ekim) yaklaşık 39 vol seviyesinde işlem görüyor ve Cumartesi (5 Ekim) 51 vol seviyesinde işlem görüyor.

Bu oynaklık beklentisi durum, Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verilerinden (NFP) ve jeopolitik gerginliklerden kaynaklanıyor olabilir. Piyasa, tarım dışı bordro verilerinden kaynaklanan bir risk primini, ancak daha da önemlisi, İran’ın hamlesi sonrası bir İsrail misillemesi olasılığını fiyatlıyor.

Yani yatırımcılar tarım dışı istihdam verileri ve Orta Doğu’daki jeopolitik gerilimler nedeniyle Bitcoin’de volatilitenin artmasını bekliyor.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları