coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBitcoin'de "Altın Kesişme" Alarmı: Analist Ne Beklediğini Paylaştı

Bitcoin’de “Altın Kesişme” Alarmı: Analist Ne Beklediğini Paylaştı

Kripto para analiz şirketi CryptoQuant, yaptığı açıklamasında Bitcoin'de bir altın kesişimden bahsetti. İşte detaylar.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Önde gelen bir kripto para analiz firması olan CryptoQuant, Coinbase Premium Endeksi’nin son dönemdeki davranışını önemli bir gösterge olarak göstererek Bitcoin için potansiyel bir yükseliş işareti tespit etti.

Analizlerine göre Bitcoin, ABD merkezli yatırımcılardan gelen yenilenen talebin etkisiyle kısa vadeli bir fiyat artışına hazır olabilir.

Coinbase ve diğer borsalardaki Bitcoin arasındaki fiyat farkını izleyen Coinbase Premium Endeksi, genellikle ABD’li yatırımcı ilgisi için bir gösterge olarak kullanılıyor. CryptoQuant, kısa vadeli momentumu değerlendirmek için hem 24 saatlik (günlük) hem de 168 saatlik (haftalık) hareketli ortalamaları kullanarak endeksi 1 saatlik bir zaman diliminde analiz etti. Tarihsel olarak, günlük hareketli ortalama haftalık hareketli ortalamanın üzerine çıktığında, “altın kesişme” olarak bilinen bir oluşum, genellikle önemli fiyat hareketleri tarafından takip edilmiştir.

İlgili Haber  Çin'de Kredi Teşvikleri Bitcoin'i Uçurabilecek Mi? Analistler Gerçeği Açıkladı

Şu anda, günlük hareketli ortalama geçici olarak haftalık ortalamanın üzerine çıkarak ikisi arasındaki boşluğu daralttı. Bu durum, analistlere göre kısa vadeli bir ralli olasılığıyla birlikte yukarı yönlü bir baskının oluşabileceğini gösteriyor. CryptoQuant, “Günlük ve haftalık ortalamalar arasındaki boşluk giderek daralıyor” dedi ve böyle bir altın kesişmenin fiyat artışlarına yol açtığı geçmiş örneklere işaret etti.

Örnek olarak CryptoQuant, 1 Ekim’de 66.000 dolardan yaklaşık 61.000 dolara düşen fiyat düzeltmesine atıfta bulundu. Düşüşe rağmen, ABD’li yatırımcılardan gelen talebin güçlü kaldığını ve bunun yükselen Coinbase Premium’a yansıdığını belirttiler. Bu tutarlı talep, rapora göre Bitcoin’in kısa vadede toparlanması ve yükselmesi için gerekli ivmeyi sağlayabilir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları