coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinSatoshi Döneminden Balinada Yine Hareketlilik Var: Komplo Teorileri Üretiliyor

Satoshi Döneminden Balinada Yine Hareketlilik Var: Komplo Teorileri Üretiliyor

Bitcoin'in piyasa sürülmesinden bir ay sonra ortaya çıkan kripto para balinası yine bir işlem gerçekleştirdi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Blockchain analiz firması Arkham Intelligence’a göre, anonim bir Bitcoin balinası Kraken borsasına toplam 3.6 milyon dolar değerinde BTC transfer etti.

Söz konusu Bitcoin, BTC’nin piyasaya sürülmesinden sadece bir ay sonra, 2009’un başlarında çıkarıldı ve bu da bu büyük ölçekli işleme ilginçlik kattı.

Arkham, dün X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı bir paylaşımda, “Şubat ve Mart 2009’da çıkarılan 72.5 milyon doların üzerinde Bitcoin’i elinde tutan bir Bitcoin balinası, dünkü son hareketleriyle Kraken’e 3.58 milyon dolar değerinde BTC gönderdi” dedi.

En son işlem, aynı balinanın 24 Eylül’de Kraken’e beş Bitcoin gönderdiği bir başka hareketi takip ediyor.

İlgili Haber  Analiz Şirketine Göre Bitcoin'de Yerel Dip Görülmüş Olabilir: İşte Bekledikleri!

İlginç bir şekilde, balinanın son transferi, Bitcoin’in anonim kurucusu Satoshi Nakamoto’nun gerçek kimliğini ortaya çıkarmayı amaçlayan bir HBO belgeselinin fragmanının yayınlanmasıyla aynı zamana denk geldi. Belgeselin önümüzdeki Çarşamba günü yayınlanacak olması, bu işlemlerin zamanlamasının ilişkili olabileceği spekülasyonlarına yol açtı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında yaşanan benzer bir vakada Arkham, o dönemde yaklaşık 600 milyon dolar değerinde olan 10.000 Bitcoin’in bir Coinbase Prime cüzdanına aktarıldığını bildirmişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları