coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinKısa Süre Önce Listelenen Milyar Dolarlık Altcoin Saldırıya Uğradı: Ciddi Miktarda Kayıp...

Kısa Süre Önce Listelenen Milyar Dolarlık Altcoin Saldırıya Uğradı: Ciddi Miktarda Kayıp Var

Kripto para güvenlik şirketi PeckShield tarafından yapılan açıklamaya göre bir altcoin bir hack saldırısına uğradı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kripto para güvenlik şirketi Peckshield, merkezsizleştirilmiş bir staking protokolü olan EigenLayer’ın önemli bir güvenlik ihlali yaşadığını ve bunun sonucunda yaklaşık 5.87 milyon dolar değerinde yaklaşık 1.67 milyon EIGEN tokeninin kaybedildiğini bildirdi.

Peckshield’e göre, saldırgan çaldığı EIGEN’i hızlı bir şekilde USDC ile takas etti ve fonların çoğunu HitBTC borsasına aktarırken, yaklaşık 5.000 USDC Kraken’e gönderildi.

EigenLayer, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı resmi bir açıklamayla saldırıyı doğruladı ve saldırının bir yatırımcı ile platform arasında ele geçirilen bir e-posta dizisinin sonucu olduğunu açıkladı. Olay, tokenler gözetim altına alınırken meydana geldi ve kötü niyetli bir saldırganın EIGEN tokenlerini alıp kendi cüzdanına yönlendirmesine olanak tanıdı.

İlgili Haber  Bitcoin'de "Altın Kesişme" Alarmı: Analist Ne Beklediğini Paylaştı

Çalınan EIGEN tokenleri daha sonra merkeziyetsiz bir takas platformu aracılığıyla satılarak stablecoin’lere dönüştürüldü ve bunlar daha sonra merkezi borsalara taşındı. Buna karşılık EigenLayer, hem ilgili borsalarla hem de kolluk kuvvetleriyle temas halinde olduklarını ve çalınan fonların bir kısmını dondurmayı başardıklarını belirtti.

EigenLayer, ihlalin münferit olduğunu ve daha geniş ekosistemi etkilemediğini açıkladı. Şirket, kullanıcılara protokolde ya da token sözleşmelerinde herhangi bir güvenlik açığı bulunmadığı ve olayın herhangi bir zincir içi sorundan kaynaklanmadığı konusunda güvence verdi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları