coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizJPMorgan Açıkladı: Önümüzdeki Aylarda Kripto Paralarda Fiyatı Bunlar Belirleyecek!

JPMorgan Açıkladı: Önümüzdeki Aylarda Kripto Paralarda Fiyatı Bunlar Belirleyecek!

JPMorgan analistleri, Bitcoin ve kripto para piyasasında önümüzdeki aylarda kader belirleyecek faktörleri sıraladı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

JPMorgan analistleri, fiyat hareketlerini yönlendirmesi muhtemel teknik, jeopolitik ve yapısal olayları belirterek, önümüzdeki aylarda kripto para piyasasını şekillendirebilecek birkaç kritik faktörün altını çizdi.

JPMorgan Analistleri, Bitcoin ve Kripto Paralarda Fiyatı Belirleyecek Faktörleri Tartıştı

Bugün yayınlanan bir araştırma raporunda, mevsimsel “Uptober” trendinin etkisi, FED’in faiz indirimleri, Bitcoin ETF opsiyonlarının onaylanması ve Ethereum’un yaklaşan Pectra yükseltmesi tartışıldı.

Raporun ana çıkarımlarından biri, genellikle “Uptober” olarak bilinen güçlü Ekim performansının tarihsel eğilimi. Analistler, tüm Ekim aylarının %70’inden fazlasının bitcoin için olumlu getirilerle sonuçlandığına dikkat çekti.

Analistler, “Önceki performans gelecekteki performansın bir belirleyicisi olmasa da, ‘Uptober’ın bu popülerleşmesinin davranışı etkileyebileceğini ve bu Ekim ayında bitcoin için olumlu bir ayla sonuçlanabileceğini düşünüyoruz” diye yazdı.

FED’in son faiz indirimlerine rağmen analistler, daha geniş kripto para piyasasının henüz beklenen olumlu etkiyi yaşamadığını belirtti. Rapora göre, tipik olarak, düşen faiz oranı ortamı risk varlıklarını destekliyor, ancak toplam kripto piyasa değeri ile federal faiz oranı arasındaki korelasyon 0,46 ile zayıf kalıyor.

İlgili Haber  Tanınmış Analist, "Dogecoin'de Tarih Tekerrür Ediyor Olabilir" Dedi, Beklentisini Paylaştı

“Fed’in 18 Eylül’deki faiz indiriminden bu yana kripto para fiyatlarında beklenen ‘patlamayı’ henüz görmedik” diyen analistler, piyasanın kararlı hamleler yapmadan önce daha fazla istikrar bekliyor olabileceğini öne sürdü.

Analistler ayrıca, kripto paraların faiz oranı döngülerine nasıl tepki verdiğine ilişkin tahminleri zorlaştıran tarihsel veri eksikliğini de kabul etti. “Kripto varlıklar gerçekten sadece 2010’ların başından ortalarına kadar ortaya çıktı ve varoluşlarının çoğunda faiz oranları sıfıra yakındı. Düşük faiz oranlarından ziyade istikrarlı faiz oranlarının en çok bu piyasalara fayda sağlaması mümkün.” dediler.

Analistler tarafından belirlenen bir diğer potansiyel katalizör ise spot bitcoin ETF’lerinde opsiyon ticaretinin yakın zamanda onaylanması oldu. Bu gelişmenin piyasa likiditesini derinleştirebileceğine ve yeni katılımcıları çekebileceğine inanıyorlar. “Opsiyonlar sayesinde, yatırımcılar artık ETF ile etkileşime geçmek ve dayanak varlıkta likiditeyi artırmak için daha dinamik bir yola sahipler” diye belirttiler. Bu durum olumlu bir geri bildirim döngüsü yaratarak piyasa yapısını geliştirebilir ve dijital varlıkları kurumsal yatırımcılar için daha erişilebilir hale getirebilir.

Eylül ayı ortasında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust spot ETF’sinin Nasdaq’ta listelenmesini ve opsiyon ticareti yapılmasını onayladı. Ancak nihai onay hala Options Clearing Corporation (OCC) ve Commodity Futures Trading Commission’a (CFTC) bağlı.

Raporda ayrıca Ethereum’un yaklaşmakta olan “Pectra” güncellemesi de önemli bir gelişme olarak vurgulandı. Prag ve Electra güncellemelerini birleştiren Pectra, ağ verimliliğini, doğrulayıcı işlemlerini ve hesap soyutlamasını geliştirmeyi amaçlayan 30’dan fazla Ethereum İyileştirme Önerisini (EIP) uygulayacak.

Analistler, “Pectra’nın Ethereum’un işlevselliği için dönüşümsel olması beklenirken, bu yükseltmeyi acil bir fiyat katalizöründen daha yapısal olarak görüyoruz” dedi. Pectra’nın uzun vadeli etkisinin Ethereum’un operasyonel verimliliğini ve benimsenmesini artıracağını öngörüyorlar, ancak ETH fiyatında kısa vadeli bir artışı tetiklemesinin olası olmadığını düşünüyorlar.

JPMorgan analistleri, kripto para piyasasının bir bekleme modunda olduğu ve sürdürülebilir büyüme için net bir makroekonomik veya yapısal katalizör beklediği sonucuna vardı. “Kripto ekosisteminin makro faktörlere karşı giderek daha duyarlı olduğunu görmeye devam ediyoruz, bu nedenle ekosistem için seküler büyüme sağlamak üzere geliştirme ve gelişmiş perakende katılımı için bir sonraki büyük katalizörü bekliyoruz” dediler.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları