coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizFTX Geri Ödemeleri Bitcoin ve Kripto Paraları Nasıl Etkileyecek? Analistler Açıkladı!

FTX Geri Ödemeleri Bitcoin ve Kripto Paraları Nasıl Etkileyecek? Analistler Açıkladı!

K33 Research analistler alacaklılara yapılacak olan yaklaşık 2,4 milyar dolarlık FTX geri ödemesinin tekrar kripto para piyasasına geri dönebileceğini söyledi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

2022 yılında Bitcoin (BTC) ve kripto para piyasasını çöküşe sürükleyen FTX olayında yeni bir gelişme yaşandı ve Delaware Bölge İflas Mahkemesi Yargıcı John Dorsey, yapılan duruşmada yeniden yapılanma planını onayladı.

İlgili Haber  Son Dakika: Yargıç, FTX İflas Planını Onayladı! Geri Ödemeler Başlayabilir!

Bu onay FTX alacaklılarına yapılacak geri ödemeler için zemin hazırlarken analistler bu geri ödemelerin Bitcoin ve kripto piyasası için olumlu olabileceğini savundu.

The Block’un haberine göre K33 Research analistleri ABD iflas hakiminin FTX’in yeniden yapılanma planını onaylamasının ardından alacaklılara yapılacak olan yaklaşık 2,4 milyar dolarlık geri ödemenin tekrar kripto piyasasına geri dönebileceğini söyledi.

K33 analistleri Vetle Lunde ve David Zimmerman, ödemelerin bu çeyreğin sonu ve 2025’in ilk çeyreğinin başında başlayacağını tahmin ettiler. Bu tarih henüz belirsizliğini koruyor ancak analistler Kasım ortası başlamasını beklediklerini belirtti.

” Orta Doğu’da artan gerginlik nedeniyle geçen hafta yaşanan düşüşe rağmen, beklenenden iyi gelen ABD istihdam verileri, hafta sonundaki toparlanma ve FTX alacaklılarının geri ödeme sürecindeki olumlu gelişmeler, Bitcoin’in dördüncü çeyrekteki yükselişini destekliyor.

Bu noktada FTX’in, yaklaşık toplam 1,2 milyar dolar değerinde varlığın içinden 50.000 doların altındaki talepleri olan bireysel müşterilere geri ödeme yapmak için 60 güne sahip olacak.

Daha büyük alacaklıların 9 milyar dolarlık ödemelerini Şubat 2025’te almaları bekleniyor.”

FTX ödemeleri konusunda boğalar için önemli olan asıl soru, geri ödemelerin ne kadarının piyasaya yeniden girme ihtimalinin bulunduğu oldu.

Analistler bu konuda kademeli bir ayrıma gitti. Bu noktada analistler toplam 14,4 milyar ila 16,3 milyar dolarlık alacak taleplerinden 3,9 milyar dolarının kredi fonlarından oluştuğunu belirtti ve bu 3,9 milyar doların piyasaya geri dönme ihtimalinin düşük olduğunu söylediler.

Analistler başka kalemleri de çıkararak toplam geriye 8 milyar dolarlık bir meblağ bulduklarını belirterek bunun da %20’si ile %40’ının kripto piyasasına geri yatırılmasını beklediklerini söyledi.

50.000 doların altındaki alacaklılara yapılan ödemelerin yani yaklaşık 2,4 milyar doların piyasaya geri dönmesini beklediklerini belirten analistler “Çünkü FTX’in yatırımcı tabanı agresif risk alıcılardan oluşuyordu. Bu yüzden bu alacaklıların paralarını tekrar piyasaya geri yatırmalarını bekliyoruz. Ancak, bu muhtemelen önümüzdeki yıl boyunca birden fazla dalga halinde gerçekleşecek. Bu da kripto piyasası üzerindeki genel etkisinin yumuşak olabileceği anlamına geliyor.” dedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları