coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinSıcak Gelişme! SEC Bir Kripto Para Borsasına Daha Wells Bildirimi Gönderdi!

Sıcak Gelişme! SEC Bir Kripto Para Borsasına Daha Wells Bildirimi Gönderdi!

Son dakika gelen bilgilere göre, Crypo. com, SEC’den dava açılabileceği anlamına gelen WELLS Bildirimi aldı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Son dakika gelen bilgilere göre, kripto para borsası Crypo. com, SEC’den dava açılabileceği anlamına gelen WELLS Bildirimi aldı.

Konu hakkında resmi açıklama yapan borsa Wells bildirimin aldıklarını kabul ederek bu bildirimi aldıktan sonra SEC’e dava açtıklarını belirtti.

Borsa SEC’e dava açmalarının sebebinin, “SEC’in yargı yetkisini tek taraflı olarak yasal sınırların ötesine genişlettiği ve neredeyse tüm kripto paralarla yapılan işlemlerin, nasıl satılırsa satılsın, menkul kıymet işlemleri olduğu yönündeki hukuka aykırı bir kural oluşturduğu” olduğunu söyledi.

“Bugün, Crypto. com ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) dava açtı. Bunu, ABD’deki kripto endüstrisinin geleceğini korumak için yapıyoruz ve yasa kapsamında yetkisinin ötesinde hareket eden yanlış yönlendirilmiş bir federal kuruma karşı aktif olarak kendilerini savunan ve harekete geçen bir dizi meslektaşımıza katılıyoruz.

SEC’e dava açma kararımız, Komisyon personelinden aldığımız Wells bildiriminin ardından geldi.

Bu bildirim, SEC’in yetkisiz ve adaletsiz düzenleme yaklaşımının bir sonraki yönetimin ABD’de kriptoyu ilerletmek için daha yapıcı ve etkili bir yaklaşım benimseyeceğine dair göstergelere rağmen devam ettiğini gösteriyor.

Şirketimiz için federal bir kuruma karşı dava açmak benzeri görülmemiş bir hareket olsa da, söz konusu kurumun sektörümüze yönelik eylemleri bize başka seçenek bırakmadı.”

Şirket SEC’in sadece Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) işlemlerini ayrı tuttuğunu, diğer kripto para işlemlerinin hepsini menkul kıymet olarak gördüğünü ve bu şekilde hukuka aykırı bir kural koyduğunu iddia ediyor.

Borsa açıklamasında “bu hukuka aykırı düzenleme, İdari Yargılama Usulü Kanunu’nda öngörülen bildirim ve yorum sürecinden hiç geçmemiş olup, ayrıca son derece keyfidir.” ifadelerine yer verdi.

 

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

1 Yorum

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
Bahram

Kripto nasil etkiler bu haver

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları