coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriEkonomiFED Üst Düzey Yöneticisi Collins'ten Faiz İndirimi ile İlgili Cesaret Veren Açıklamalar...

FED Üst Düzey Yöneticisi Collins’ten Faiz İndirimi ile İlgili Cesaret Veren Açıklamalar Geldi

FED Boston Merkez Bankası Başkanı Susan Collins, yaptığı açıklamasında faiz indirimine kapı açan ifadeler kullandı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

FED Boston Merkez Bankası Başkanı Susan Collins Salı günü yaptığı açıklamada, enflasyonun zayıflama işaretleri göstermesi nedeniyle FED’in daha fazla faiz indirimine gidebileceğini belirtti.

Collins, bankasında düzenlenen bir konferansta hazırladığı konuşmasında, “Politikada daha fazla ayarlama yapılması gerekebilir” dedi.

FED’in son tahminlerine de değinen Collins, yetkililerin Eylül ayındaki politika toplantısında yılsonuna kadar yarım puanlık bir faiz indirimi öngördüklerini kaydetti. Bununla birlikte, para politikasının esnekliğini koruduğunu vurgulayan Collins, “Politika önceden belirlenmiş bir patikada değildir ve ekonomi geliştikçe ayarlanarak dikkatli bir şekilde verilere bağlı kalacaktır” dedi.

Collins’in yorumları, FED’in birden fazla faiz indirimi uygulayabileceğine ilişkin beklentileri zorlayan, beklenenden daha güçlü Eylül işe alım verilerinin açıklanmasının ardından geldi. Geçtiğimiz ay FED, gecelik hedef faiz aralığını 50 baz puan düşürerek %4.75 ile %5 arasına indirdi. Bu karar enflasyondaki düşüşe ve işgücü piyasasına ilişkin endişelere dayandırılmıştı. Ancak son dönemde açıklanan güçlü istihdam raporu FED’in yaklaşımına ilişkin soru işaretleri yaratmış ve gelecekteki faiz indirimlerinde ilk tahminlere kıyasla daha az agresif olabileceğini göstermişti.

İlgili Haber  Satoshi Nakamoto'nun Kimliği Ortaya Çıkarsa Bitcoin Fiyatı Nasıl Etkilenir?

Yükselen çekirdek enflasyona rağmen Collins, enflasyonun kademeli olarak FED’in %2’lik hedefine dönmekte olduğuna dair artan bir güven duyduğunu ifade etti. İstihdam piyasasını “güçlü” olarak tanımladı ve düşük işsizlik oranına dikkat çekti. “Eylül ayındaki beklenmedik derecede güçlü istihdam raporu da dahil olmak üzere son veriler, işgücü piyasasının ne çok sıcak ne de çok soğuk olmak üzere genel olarak iyi bir yerde olduğu yönündeki değerlendirmemi destekliyor” dedi.

İleriye dönük olarak Collins, işgücü piyasasının mevcut sağlığının korunmasının önemli olduğunu belirterek, bunun da ekonomik faaliyetlerin trende yakın bir şekilde büyümeye devam etmesine bağlı olduğunu söyledi. “Bu benim temel görünümüm” diye ekledi.

Ücret artışlarıyla ilgili olarak Collins, bu artışların yüksek kalmaya devam ettiğini kabul etti ancak artan verimlilik seviyelerinin bu ücret artışlarının enflasyonun önemli bir itici gücü haline gelmesini önlemeye yardımcı olduğunu söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları