coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinSEC İtirazı Sonrası Ripple'dan (XRP) Kritik Yeni Hamle! Kripto Para Hizmetlerini Genişletiyor!

SEC İtirazı Sonrası Ripple’dan (XRP) Kritik Yeni Hamle! Kripto Para Hizmetlerini Genişletiyor!

Ripple, temel ödeme işinin ötesine geçerek bankalar için kripto para saklama hizmetleri başlattığını açıkladı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD SEC ile yaşadığı hukuksal sorunlara rağmen büyümeye devam eden ABD’li blockchain şirketi Ripple, temel ödeme işinin ötesine geçerek bankalar için kripto para saklama hizmetleri başlattığını açıkladı.

CNBC’ye yapılan açıklamaya göre Ripple, bugün kripto para saklama alanında büyük bir adım atarak, bankaların ve finansal teknoloji şirketlerinin müşterileri adına dijital varlıkları saklamasına yardımcı olmayı amaçlayan yeni hizmetler başlattığını duyurdu.

San Francisco merkezli Ripple bu hamlesiyle resmen kripto saklama işine girmiş oldu.

Ripple Ürün Kıdemli Başkan Yardımcısı Aaron Slettehaugh yaptığı açıklamada, “Ripple Custody, yeni özellikleriyle yüksek büyüme potansiyeline sahip kripto ve fintech işletmelerine güvenli ve ölçeklenebilir dijital varlık saklama hizmeti sunarak yeteneklerini genişletiyor.” dedi.

Yeni kurulan Ripple Saklama bölümü, önceden yapılandırılmış operasyonel ve politika ayarları, Ripple’ın XRP Ledger’ı ile entegrasyon, kara para aklama riskini izleme ve kullanıcı dostu bir arayüz gibi özellikler sunacak.

Bu hamlenin öncelikli olarak XRP kripto para birimi ve RippleNet platformuyla bilinen Ripple’ın temel ödeme işinin ötesine çeşitlendirmesine yardımcı olacağı belirtildi.

Ripple, Ripple Custody’nin bu yıl %250′nin üzerinde yıllık büyüme kaydettiğini ve yedi ülkede faaliyet gösterdiğini belirterek saklama hizmetlerinin startuplar için en hızlı büyüyen alanlardan biri olduğunu ifade etti.

Müşterileri arasında HSBC, BBVA’nın İsviçre kolu, Societe Generale ve DBS gibi şirketler yer aldığını da ekledi.

Ripple’ın bu hamlesi XRP için kritik bir zamanda geliyor. Zira SEC geçtiğimiz hafta XRP‘nin perakende yatırımcılara satışının bir menkul kıymet olarak değerlendirilmemesi gerektiğine dair 2023 tarihli bir mahkeme kararına itirazda bulundu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları